Yüzme Havuzu efsanelerinden Başkan Oya Tekin’e ziyaret

Yüzme Havuzu efsanelerinden Başkan Oya Tekin’e ziyaret
Yüzme Havuzu efsanelerinden Başkan Oya Tekin’e ziyaret

Adana yüzme ve sutopuna imza atan efsane isimler, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Seyhan Belediye Başkanlığına seçilen Av. Oya Tekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, yeni görevinde başarılar dilediler. 

Başkan Tekin, Manş Denizi'ni rekor dereceyle geçen efsane yüzücü Erdal Acet, eski milli yüzücü Gürhan Bencan, sutopucu Şahin Ciğer, eski yüzücü Zehra Akarpınar, yüzme antrenörü Angela Canan Bencan’ın yer aldıkları yüzme ve sutopu heyetine ziyaretten dolayı teşekkür etti. 

BAŞKAN TEKİN’E İMZALI KİTAP

1972 Münih Olimpiyatları’nda, 3 kez Akdeniz Oyunları’nda, 1977 Avrupa Şampiyonası’nda, 1973 Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden, Balkanlar’da “Kürsüye çıkan ilk Türk yüzücüsü” unvanını alan efsane yüzücü Faruk Morkal ziyarette Başkan Av. Oya Tekin’e kendi yazdığı “Sulama kanallarından, olimpiyat oyunlarına” isimli kitabını imzalayarak armağan etti.

farukmorkal.jpeg

AMAÇ ÜLKE SPORUNA KATKI

Adana'nın bir su şehri olduğunu söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Av. Oya Tekin, "Hedeflerimizden biri de Seyhan Nehri'nin kenarına su sporları merkezi yapmak. Yüzme havuzları ile ilgili ise yenilmez armada efsanelerini dinleyince çalışmalarımız daha da artıyor. Seyhan Belediyesi olarak her zaman branş ayırt etmeden spora destek vereceğiz. Bugün bizi ziyarete gelen havuzlarımızın efsane isimlerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.