ATDSK’nın bir tenisçisi daha milli takımda

ATDSK’nın bir tenisçisi daha milli takımda
ATDSK’nın bir tenisçisi daha milli takımda

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) alt yapısından yetişen bir tenisçisi daha milli takıma girdi. Türkiye Tenis Federasyonu’nun 14 Yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası, 22-31 Mayıs 2024 tarihlerinde Keskin İnşaat’ın sponsorluğunda ATDSK’da yapıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, KKTC, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Trabzon, Uşak’tan 131 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuva, kortlarda kıyasıya rekabetin yaşandığı çekişmeli maçlara sahne oldu.

atdsk1-sporcular toplu.JPG

Müsabakalar sonunda ATDSK alt yapısından yetişen Toprak Konya¸ 14 Yaş Milli Takımı’na giren Adanalı raket oldu. Turnuvada kadınlarda Ayşe Bal, Nil Çukurluoğlu, Samiye İdil Özkeresteci ve Duru Arslan, erkeklerde ATDSK’lı Toprak Konya’nın yanı sıra Kerem Genç, Talha Emin Bulut ve Mehmet Toprak Erçin ilk 4’e giren sporcular oldular. Milli takıma giren oyunculara kupaları ve hediyeleri ATDSK alt yapısından yetişen, İpek Soylu Şemin Vakfı’nın kurucusu, milli tenisçimiz İpek Soylu ve ATDSK Genel Sekreteri Can İstif tarafından verildi. İstif, turnuva sponsoru ATDSK Başkanı ve Keskin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Refah Keskin’e de plaket vererek, teşekkür etti.

atdsk5-sponsor keskin insaata plaket.JPG

14 Yaş’ta ayyıldızlı formayla ülkemizi temsil edecek sporcuları kutlayan Keskin, “Ay yıldızımızı temsil etmek için raket sallayan tüm sporcularımızı kutlarım. 12, 14, 16 ve 18 yaşta bir yılda 5 oyuncusunu birden milli takıma veren, 1969 yılından beri Türk sporuna, Adana’ya, bölgemize, ülkemize hizmet veren kulübümüzde, yine alt yapımızdan yetişen, gururumuz İpek Soylu’yu da ağırlamak büyük şeref. Sporcularımıza örnek olan, ışık tutan bu güzel insanı ve kıymetli eşini de Türk tenisine verdikleri hizmetler nedeniyle kutluyorum” dedi.

atdsk2-kizlar.JPG

ATDSK’nın kalbinde özel yeri bulunduğunu dile getiren İpek Soylu da, “Benim de tenise ilk başladığım, Türkiye’nin en güzel kulübü. Kort ve antrenör bolluğu, antrenmanları, üyeleriyle tenisin hizmetinde. Her gelişimde kulüp daha ne kadar gelişebilir derken, Ali başkanımızın geniş ufkunu hatırlıyorum ve güzel değişikliklere şaşırmıyorum” diye konuştu. 

atdsk3-erkekler.JPG