GAZİANTEP GENÇLİKSPOR İLE KAHRAMANMARAŞ KALESPOR HENTBOL 2.LİGİNE YÜKSELDİ

GAZİANTEP GENÇLİKSPOR İLE KAHRAMANMARAŞ KALESPOR HENTBOL 2.LİGİNE YÜKSELDİ
GAZİANTEP GENÇLİKSPOR İLE KAHRAMANMARAŞ KALESPOR HENTBOL 2.LİGİNE YÜKSELDİ

Kahramanmaraş’da gerçekleşen”Bölgesel Erkekler Hentbol Ligi” tamamlandı. Gaziantep Gençlikspor Kulübü ile Kahramanmaraş Kalespor yenilgi almadan 2. lige çıkmaya hak kazandılar.

Kahramanmaraş’da Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren turnuvaya Bingöl ekibi katılmadı. Turnuvanın en prestijli karşılaşması Gaziantep Gençlikspor ile Kahramanmaraş Kalespor arasında oynandı. Karşılaşma 30-30 berabere sonuçlandı.

Turnuva sonunda hiç yenilgi almayan Gaziantep Gençlikspor averajla şampiyonluğa uzandı.

Turnuvada ikinci olan ve 2.lige yükselmeyi hak eden Kahramanmaraş Kalespor oldu. Üçüncülüğü Kaühramanmaraş Bölgespor, dördüncülüğü ise Hakkari Doğaspor elde etti.

Karşılaşmada Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ile Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ekrem Karaoğlan dereceye giren takımlara kupalarını takdim ettiler.

742b83ac-e88c-495a-b7ad-36144b2afc54.jpg

-İL MÜDÜRÜ BOZ: “TÜM SPOR DALLARINA AYNI ÖNEMİ GÖSTERİYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş’ın en çok güreşdeki başarısıyla anıldığını hatırlatarak, “Tüm spor dallarına aynı önemi gösteriyoruz. Hedefimiz bölgemizden her branşta milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır” diye konuştu.

Hentbol turnuvasına katılan takımların konaklama ve diğer sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anımsatan Cemil Boz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bölgesel Erkekler Hentbol Ligi’ne katılan sporcu, antrenör, hakem ve gözlemcilere Kahramanmaraş konukseverliğini gösterdik. Tüm takımlar illerine mutlu döndüler. Federasyonlarla iyi ilişkilerdeyiz. Çok ciddi deprem yaşadık. Bunu sporla tolere etmeye çaba gösteriyoruz. Bölgemizde tüm Türkiye şampiyonalarına talibiz. Büyük organizasyon yapmaya hazır deneyimli bir ekibimiz var.”

Cemil Boz, mevkidaşı komşu kentin Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç’a, ödül törenine katılımı nedeniyle teşekkür etti. 

88958fc4-273c-4f6b-b820-1910ad754870.jpg