"SAHİPSİZ ADANAM"IN HİKAYESİ

"SAHİPSİZ ADANAM"IN HİKAYESİ
"SAHİPSİZ ADANAM"IN HİKAYESİ

Hasan Hüseyin Türk

Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi temsilcimiz Adana İdmanyurdu ligin son maçı olan Fenerbahçe maçına “SAHİPSİZ ADANAM” yazılı forma ile çıkmış ve Türkiye genelinde büyük bir ses getirmişti. Özellikle Fenerbahçe maçı olduğu içinde tüm gazetelerde ve televizyonlarda bu konu gündeme getirilmişti. Bizde bu olayın perde arkasını direkt olarak kulüp Başkanı Metin Taylancı’ya sorduk, kendisi de açık yüreklilikle cevap verdi.

BU BİR İSYANDI

Kimse beni yanlış anlamasın ama bu bizim isyanımızdı, isyan bayrağımızdı. Koca kentte her şey benim omuzlarıma bindirilmiş ve tüm sorumluluk benim üzerime bırakılmış. Belediyelerimiz dahil olmak üzere kimseden bir yardım alamıyoruz. Çektiğimiz sıkıntılar gırtlağımıza kadar gelmiş. Fenerbahçe maçı son maçımız olduğu için de hem sesimizi duyurmak, hem derdimizi anlatmak hem de isyanımızı tüm Türkiye’ye haykırmak istedik. Geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonunda toplantı vardı, orada bu konuyu sordular, ben de Adana’dan yardım alamadığım için bu yola başvurmak zorunda kaldığımı ifade ettim.

6 YABANCI OYUNCUM HALEN ADANA’DA

Size bir şey itiraf etmek istiyorum. 6 yabancı oyuncumuz Adana’da. Ülkelerine halen onları gönderemedik. Bugün bir bilet 20 bin TL’den aşağıya değil. Ayrıca biraz da maaş alacakları var. Yine Türk oyuncularımızın da biraz alacakları var yani bize yaklaşık 500 bin TL civarında acilen para gerekiyor. Lig bitti ancak özellikle yabancı oyuncularımız ülkelerine dönemiyor, lütfen belediyelerimiz, iş adamlarımız harekete geçsinler, ben sezon boyunca elimden gelen çabayı harcadım, kulübe bir destek bekliyorum

adanaidmanyurdusahipsizforma1.jpg

KÜME DÜŞME OLAYI

Aslında deprem nedeniyle lige katılmama durumumuz vardı. Ancak biz katılma kararı almıştık. Maddi imkansızlıklar nedeniyle küme düştük. Federasyonla olan toplantıda bazı fikirleri masaya yatırdık. Belki küme düşmeme olabilir. Maç sayısı böylelikle azalabilir. Takımların giderleri fazla, gelirleri hemen hemen yok gibi. Şayet fikirlerimiz kabul görmezse 1.lig’den yolumuza devam etmek istiyoruz.

ZEYDAN BAŞKAN’DAN YARDIM BEKLİYORUZ

Bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dır. Bu kentin evladıdır. Derdimizi en iyi o anlar. Bayan futbolunu temsil ediyoruz. Bizim sorunlarımızı dinlerse, kendisine yaşadıklarımızı anlatırız. Gerçekten Adana İdmanyurdu kulübünün yaşadıkları belgesel film olur. Zorlukları, engelleri kadın futbolcularımızla yokluklar içerisinde aşmaya çalışıyoruz. Zeydan başkanımızın da bize yardımcı olacağından asla kuşkumuz yok. Kendisine güveniyor ve inanıyoruz.

hhturk-metintaylancı.jpeg