Vali Yavuz Selim Köşger'den Çanakkale Zaferi Mesajı

Vali Yavuz Selim Köşger'den Çanakkale Zaferi Mesajı
Vali Yavuz Selim Köşger'den Çanakkale Zaferi Mesajı

ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 109. YIL DÖNÜMÜ MESAJI:

109 yıl önce dönemin en güçlü donanmasına sahip düşman kuvvetlerine karşı tek yürek olup canını, kanını, varını yoğunu ortaya koyan kahraman ecdadımızın tarihimize nakşettiği en önemli destanlardan biridir Çanakkale.

Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının da temel taşlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, bizlere bugünleri miras bırakan ecdadımıza minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.

Birinci Dünya Savaşı'nda karşı karşıya kaldığımız en kritik sınavlardan biri olan Çanakkale Savaşı; döneminin en güçlü devletleri tarafından Türk milletini tarih sahnesinden silmeye yönelik bir istila girişimidir. Bu girişim, milletimizin topyekûn mukavemeti ile karşılanmış ve ortaya konulan eşsiz irade milli bir diriliş olmuştur. “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şahlanan Mehmetçiğimiz tarih sayfalarına kanlarıyla “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırmıştır.

 “Bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kınalı kuzuların tüm dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadelesiyle tarihimize kazınan Çanakkale, bağrında yatan binlerce şehidiyle Türk milleti için onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bizler için sadece siperlerdeki yiğitlerin omuz omuza vererek destanlar yazdığı bir savaş meydanı, bir coğrafi konum değil; “bağımsız yaşamak karakteri” olan aziz milletimizin bayrağımız, ezanımız, mukaddesatımız uğruna etle tırnak misali kenetlenerek milli bir ruh oluşturduğu manevi bir değerdir. Çanakkale; bir devrin battığı,  küllerinden yeniden doğduğu, yüreği vatan sevdasıyla attığı, birlik ve beraberlik ruhuyla anıtlaştığı yerdir.

Geçmişte yaşadığımız her badirenin geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğu bilinciyle bugün bizler; vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve kutsal değerlerimiz için ecdadımızın Çanakkale’de gösterdiği mücadele ruhuyla, her türlü zorluğu birlik ve beraberlikle aşabileceğimize olan inancımızla şehitlerimizden bizlere emanet bildiğimiz ülkemizin, medeniyet yolculuğunu en güzel şekilde sürdürmek için gayret ediyoruz. 

Unutulmamalıdır ki Türk milletinin ülkesine, kutsal vatan topraklarına ve şanlı bayrağına olan tutkusu sonsuzdur.  Türk milleti tıpkı 109 yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, istikbaline ve istiklaline sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecek kudrete sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de ve kutsal vatan toprağımızın dört bir yanında yatan yüz binlerce şehidimizi rahmet ve hayırla yad ederken 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhları şad olsun.