Adana Vali Koşusu'nu Kalbimdesin kazandı

Adana Vali Koşusu'nu Kalbimdesin kazandı
Adana Vali Koşusu'nu Kalbimdesin kazandı

Adana yarış sezonunun, 4 yaşlı Arap atları için en önemli randevularından biri olan 2024 yılı Adana Vali Koşusu (G3/DHT)  Adana Yeşiloba Hipodromu'nda, programın altıncı mücadelesi olarak gerçekleşti.

4 yaşlı Arap atlarının katılımda bulunduğu mücadele, 1300 metre mesafe üzerinden kum pistte düzenlendi. 2024 yılı Adana Vali Koşusu'nu;  Gökhan Yıldız'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Emin Karataş antrenesindeki 4 yaşlı al kısrak Kalbindesin jokeyi Ahmet Çelik ile kazanarak, kariyerinin 8. ve en önemli koşu galibiyetine ulaşmış oldu.

5 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda ikinciliği, Vedat Abiş idaresindeki Akatahan elde ederken, Beyazışık mücadeleden Ercan Çankaya ile üçüncü, Doğan Kardeşler Mehmet Akyavuz ile dördüncü ve son olarak Sadettin Boyraz ile bu önemli mücadelede boy gösteren Sehhar beşinci oldu.

Yarışın galibi Kalbimdesin için bitiriş derecesi 1.35.68 olurken, farklar ise 4,5 Boy - 3,5 Boy - 6 Boy - 15 Boy  şeklinde sonuçlandı. 

valikosusu1.jpg

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Banu Eker'e kupasını ve çiçeğini, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit verdi. Adana İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ise koşuyu kazanan atın jokeyi Ahmet Çelik'e çiçek takdim etti. Törene, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli, Tjk  Asli Üyesi Mehmet Emin Ekenler ile davetlilerde katıldı.