Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI ŞÖYLE:

“Aziz milletimizin dünya üzerindeki birçok ülkeden daha fazla şansa sahip olmasına vesile olan, bizlere bırakılan en değerli mirasımızın, Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 100. yıl dönümünü kutluyor olmanın coşku, sevinç ve gururunu milletçe yaşıyoruz. 

Hiç şüphesiz ki Cumhuriyet; Türk milletinin en değerli hazinesi, ecdadından kalan kutsal bir değer ve geleceğimize yön veren kıymetli bir pusuladır. Yüce milletimiz bir asırdan beri daima bu güç etrafında birleşmiş, asırlık bir çınarın gölgesinde dinlenircesine Cumhuriyet’imizden güç ve ilham almıştır. Varlığıyla bizleri ihya eden Cumhuriyet de kurulduğu günden bugüne gücünü daima devletimiz ve milletimizden almıştır.

Kuruluş ve kurtuluşumuzun mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüce milletimize duyduğu sonsuz güvenle çıktığı Millî Mücadele yolunda ecdadımızın gösterdiği büyük kahramanlık, fedakârlık ve mücadele azmiyle tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Dünya tarihine altın harflerle kazınan bu destan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmuştur. Devletimizin attığı birçok adım ve gerçekleştirdiği birçok faaliyetle 100 yıldır daha da güçlenen ve köklenen Cumhuriyet’imizin ışığında bugün ‘Türkiye Yüzyılı’na giriyor olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemizi geçmişten geleceğe taşıyan, adeta asırlık bir köprü vazifesi gören Cumhuriyet’imizin ikinci asrının ‘Türkiye Yüzyılı’ ile taçlanması amacıyla ülkemiz, devletimiz ve milletimiz adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürecek, yurdumuzu her yönüyle muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşıyacağız.

İkinci yüzyılımızın başlangıcı olan bugün dahi, ülkemizin her bir ferdi İstiklal Harbi ruhuna sahiptir. Yüce milletimizi ayakta tutan ve Türkiye Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak olan yine bu ruhtur. Bu ruh; ecdadımızdan bizlere yadigâr kalan kıymetli bir hazine, yüzyıllar geçse bile aziz milletimize yol gösterecek kapsamlı bir yol haritasıdır. Bu noktada bizlere düşen en önemli vazifelerden birisi de bizlerden sonraki nesillerimizin de aynı bilince ve hissiyata sahip olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu konuda aziz milletimizin tüm fertlerinin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancım tamdır.

Dünya üzerinde yaşanan krizlerin ve savaşların bizlere Cumhuriyet’imizin kıymetini bir kez daha ispatladığı bir dönemi yaşadığımız bugünlerde tüm dünya devletlerinin daha sağduyulu ve medeni hareket etmelerini temenni ediyor, gerçekleştirilen saldırılar sonucunda Gazze’de hayatını kaybeden binlerce Filistinli kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geçmişten bugüne zalimin karşısında, mazlumun yanında duran Devletimizin, tüm dünya ülkelerine karşı sergilediği adaletli ve kararlı tutumun bir ülke için çok değerli olduğunu belirtiyor, bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyete gönül veren Adanalı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden kutluyorum. Vatanımızı düşman işgalinden kurtarma planını kentimizde gerçekleştiren Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesindeki kahramanlıkları ve Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte gerçekleştirilen tüm modernleşme hamleleriyle Türkiye’ye örnek olan Adanalıları, bu toprakları bizlere vatan kılmak uğruna korkusuzca ölüme koşan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, kıymetli gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum.

Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümü kutlu, Cumhuriyet’imiz baki olsun!”