ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’DEN YENİ YIL MESAJI

ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’DEN YENİ YIL MESAJI
ADANA VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’DEN YENİ YIL MESAJI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Adana Valisi Köşger'in mesajı şöyle:

İyi kötü anılarla gerek ülkemiz gerekse dünya için birçok önemli gelişmenin yaşandığı bir yılı daha geride bırakarak insanoğlu için hayatın vazgeçilmez bir parçası olan güzel umutlar ve yeni beklentiler ile 2024 yılını, siz değerli hemşehrilerimle karşılamanın mutluluğu içindeyim.

Yeni yılın; tüm dünyada barış, kardeşlik, dostluk ve dayanışma duygularının egemen olduğu, savaş ve terör hadiselerinin son bulduğu, huzur ve mutluluk dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Kıymetli Hemşehrilerim;

6 Şubat 2023’te merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Adana’mızla birlikte 11 ilimizi etkileyen büyük bir deprem felaketi yaşadık ve bu felaketin etkilerini tüm yıl boyunca ülkece hissettik. Bu felaketin gönüllerimizde bıraktığı sızı ve kaybettiğimiz insanlarımızın acısı her zaman taze kalacaktır. Ancak asrın felaketi olarak nitelenen bu depremlerin, maddi ve manevi anlamdaki izlerinin silinmesi, hayatın olağan akışına dönmesi ve milletimizin derin kederinin bir nebze olsun hafiflemesi için Devletimiz ilk günden beri bütün kurumlarıyla eş güdümlü bir şekilde çalışmaktadır. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Hepimizin bildiği gibi yeni yıllar herkes için bir dönüm noktasıdır, geride bırakılan yılın muhasebesini yaparak yeni yıla ilişkin planlar ve yol haritası belirlemenin bir fırsatıdır. Bizler de bu anlayıştan hareketle böylesi acıların bir daha yaşanmaması amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Kadirşinas Adanalılar,

Ülkemizin bu güzide ilinde yaklaşık beş ay önce göreve başladığımız zaman ifade ettiğimiz hedeflerimize ulaşmanın, çizdiğimiz rotayı gerçekleştirmenin, bu kadim şehrin güzel insanlarının refahını yükseltmenin ve her alanda kalkınmanın yolu; samimiyetle, tüm paydaşlarımızla ve tüm hemşehrilerimizle iş birliği içinde olmaktan geçmektedir. Her birimiz, bu şehrin önemli birer parçasıyız. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki birlikte çalışarak, birbirimize destek olarak oluşturacağımız güç ile Adana’mızın geleceğine ışık tutacağız.

Adana; tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tabii ki en önemlisi çok değerli insanlarıyla eşsiz bir şehir. Nevi şahsına münhasır Adana’mızda, yeni yılın getirdiği umut ve coşkuyla tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya hemen her alanda daha güçlü bir kent olma hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Millet olarak her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenerek, karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirip şehrimizin aydınlık geleceğini en güzel şekilde inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle her şeyin en iyisine, en güzeline layık olan Adanalı hemşehrilerimin yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmesini sağlamak üzere ilimizde gerekli tedbirlerin alındığını belirtirken yeni yılın kentimize ve tüm insanlığa huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dünyanın tüm coğrafyalarında mazlum milletlerin çektiği acıların, özellikle kendini medenî olarak tanımlayan Batı dünyasının görmezden geldiği ve hatta desteklediği Gazze’deki vicdanları sızlatan zulmün son bulmasını Cenab-ı Hak'tan diliyorum.

Vatanımız, milletimiz ve göklerde özgürce dalgalanan şanlı bayrağımız yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; kıymetli hemşehrilerimin ve milletimizin her ferdinin yeni yılını kutluyorum.