Akdeniz Derbisini Oğuz'un Rüyası kazandı

Akdeniz Derbisini Oğuz'un Rüyası kazandı
Akdeniz Derbisini Oğuz'un Rüyası kazandı

Adana yarış sezonun ilk ve tek G1 mücadelesi olma özelliğine sahip 2024 yılı Akdeniz Derbisi Koşusu (G1), Yeşiloba Hipodromu'nda gerçekleşti.

Birbirinden başarılı 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının kıyasıya bir birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı. 2019 yılında El Nino, 2020 ve 2021 yıllarında Long Runner, 2022 ve 2023 yıllarında ise Osmanbey isimli safkanların birinciliğe ulaştığı sezonun bu en önemli randevusunun 2024 yılı galibi; Sesil Hatice Topçu'nun sahibi, Oğuz Topçu'nun yetiştiricisi olduğu, Seit Kan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır erkek safkan Oğuz'un Rüyası jokeyi Hışman Çizik ile kazandı.

12 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Nizamettin Demir idaresindeki Ghost Cat (Mehmet Bora - Balerina / Mountain Cat) elde ederken, Vaiz (Mendip - Sea Secret / Yonaguska) Ahmet Çelik ile üçüncü, Özcan Yıldırım ile bu önemli koşuda boy gösteren Zolo Muum (Papa Clem - Controllable) dördüncü ve son olarak Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) ise Vedat Abiş ile beşinci oldu.

Koşunun galibi Oğuzun Rüyası için bitiriş derecesi 2.16.71 olurken, farklar 1/2 Boy - 1 Boy - 1,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

akdenizderbi.jpg 

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Eray Hazar'a kupasını ve çiçeğini, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı verdi. Safkanın antrenörü adına İbrahim Halil Kan'a plaket ve çiçeğini Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Halid Milli verirken, jokey Hışman Çizik ise plaket ve çiçeğini Tjk Asli Üyesi Mehmet Emin Ekenler'in elinden aldı.

akdenizderbi1.jpg

Törene, Türkiye Jokey Kulübü eski Başkanı Behçet Homurlu ile Asli Üye Mehmet Milli de katıldı.