Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu King Berkay kazandı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu King Berkay kazandı
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu King Berkay kazandı

Adana’da yılın önemli mücadelelerinden biri olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu (Açık-G3)'nu King Berkay kazandı. 

4+ yaşlı safkan İngilizlerin 1400 metre kum pistteki mücadelesinde, A.Murat Şen’in sahibi olduğu, Yeliz Baysal’ın da antrenörlüğünü üstlendiği King Berkay jokeyi Müslüm Çelik’le birinciliğe uzandı. A.Murat Şen ve Erkan Bingöl’ün yetiştirdiği 7 yaşındaki al at, aynı pist ve mesafede üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. Bu koşuyu 2022 yılının ardından ikinci kez kazanma başarısı gösteren King Berkay, toplamda da 7. Grup koşu zaferine imza atmış oldu.

Koşuda 5 safkan start alırken, ikinciliğe İsa Akyavuz idaresindeki Zolo Muum yerleşti. Mehmet Akyavuz ile General Briella üçüncülükte, Ayhan Kurşun ile Cheeky Son dördüncülükte, Ercan Çankaya ile Flash Bang de beşincilikte yer aldı.

Kazanan King Berkay için bitiriş derecesi 1.26.23 olurken farklar 3 Boy - 3,5 Boy - 3,5 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

buyuksehirat.jpg

Koşunun ardından davetlilerin katılımıyla düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Mehmet Dilmaç’a kupasını ve çiçeğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takdim etti.

buyuksehirkosujokey.jpg

Kazanan safkanın jokeyi Müslüm Çelik’e de hediyesini Zeydan Karalar takdim etti.Başkan Zeydan Karalar, ayrıca Adana Hipodrom Müdürü F. Bora Güralp’e günün anısına çiçek verdi.

zeydan-feyyazbora.jpg