GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM DESTEĞİ

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM DESTEĞİ
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM DESTEĞİ

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2023 Mali Yılı Bütçesinden spor kulüplerine nakdi yardım yapıldı.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek programına Vali Dr. Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ömer Çelik, il protokolü, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ahmet Bozan ile federasyon antrenörleri, sporcuları, amatör spor kulüpleri, spor federasyonları il temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Törende Gençlik ve Spor Bakanlığınca ayrılan 9.000.000 TL’lik ödenekle 411 amatör spor kulübünün; spor tesisi yapım, bakım ve onarım giderleri, spor malzeme ihtiyaçları ve amatör spor faaliyet giderlerinin karşılanması planlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik gerçekleştirdiği konuşmada “Özellikle son 20 yıl içerisinde sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere ve spora sevgisi, amatör spor kulüplerimize verdiği destekle Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Adana'da da spor alanında çok büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Bugün yaklaşık 170 bin sporcuya sahibiz. İlimizde 20 yıl evvel 113 spor kulübü varken bugün 576 spor kulübümüz var. Böylece bütün bu artışlar tabii yeni ihtiyaçları da gündeme getiriyor. İlimizde 5 sentetik yüzeyli, aydınlatmalı, futbol sahasına ihtiyaç olduğu söyleniyor. O zaman bu sahaları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın müjdesi olarak sizlere açıklıyorum. Bunların yapımıyla ilgili planlamalar tamamlanma aşamasına geldi. Bütün bunları siz spor kulüplerimize büyük bir zevkle kazandıracağız."dedi.

Yapılan çalışmaların ülkemizin geleceği olan gençlerimize hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik “Salon sporu yapan arkadaşların da talebi vardı. Buraya 5 spor salonu yapıyoruz. Bu da hayırlı uğurlu olsun. Devletimizin geleceği olan gençlerimize hayırlı imkanlar oluşturduğu bu zeminler, bu gençliği memleketimize, ülkemize daha büyük başarılar kazandırması içindir. Yaklaşık olarak 411 spor kulübümüze 9 milyon liralık yardım hayırlı uğurlu olsun. İnşallah yeni şampiyonluklara vesile olsun."dedi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban "Amatör spor kulüplerimizin kıymetli başkanları, yöneticileri ve sporcu kardeşlerim hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Elbette ki geleceğimiz, ümidimiz ve yarınlarımız olan siz gençlerimizin Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılına, 'Türkiye Yüzyılı'na en iyi şekilde hazırlanabilmemiz için her konuda donanımlı olmak ve sizi donanımlı yetiştirmek bizlerin görevi. Dolayısıyla eğitimin yanında sporda da sizleri çok donanımlı bir şekilde yetiştirmek, iyi sporcu yapmak, sizi spor yapan bireyler haline getirmek bizim temel arzumuz ve görevimiz. Bu kapsamda olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımız Adana'mızdaki amatör spor kulüplerimize de 9 milyon gibi bir destekle donanım ve çeşitli ihtiyaçlarınızı gidermek üzere bir bütçe ayırdı. Bu yardımın dışında da hepiniz biliyorsunuz ki milyonlarca liralık bütçeyle ilimizde birçok spor tesisi yapılmakta ve malzeme desteği verilmekte. Onun dışında her türlü ihtiyacınızın giderilmesi için çok farklı çalışmalar yapılmaktadır. Hepsi sizin geleceğe daha donanımlı daha sağlıklı yetişebilmeniz içindir." dedi. Bu desteklerin hepsinin çok önemli olduğunu belirten Vali Elban, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu'na ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunup, yapılan desteğin spor camiasına hayırlı olmasını diledi.

Program, gerçekleştirilen konuşmaların ardından 9 milyon liralık temsili çekin Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Bozan'a verilmesiyle sürdü.

32.jpg