Yusuf Kanlı’dan 19 Mayıs mesajı

Yusuf Kanlı’dan 19 Mayıs mesajı
Yusuf Kanlı’dan 19 Mayıs mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da attığı ilk adımla başlattığı milli mücadeleyi onurla ve gururla idrak ettiklerini söyledi.

“O KUTLU DİRENİŞİ ATATÜRK BAŞLATTI”

Başkan Yusuf Kanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden biri de 19 Mayıs 1919’dur. Mirasçısı olduğumuz Osmanlı Devletinin 1. Dünya Savaşı’nda yenilmesiyle işgalci emperyalist güçlerin dayattığı ağır şartlara karşı milliyetçi bir direniş gerekiyordu. Devletimizin en zayıf döneminde, aziz milletimizin en yılgın zamanında tarih sahnesine çıkan Mustafa Kemal Atatürk, o kutlu direnişi 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattı.”

“TÜRK MİLLETİ AYAĞA KALKTI”

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifadeleriyle, ‘19 Mayıs 1919; esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın miladı’ olmuştur. Samsun’da başlatılan milli mücadele ile Türk Milleti, ayağına vurulmak istenen prangaları parçalayıp atmış, özgüvenini yeniden kazanmış ve varlığını koruma iradesiyle yeniden ayağa kalkmıştır.”

“GELECEK TÜRKİYE’NİNDİR!”

“Kuşkusuz gelecek Türkiye’nindir, Atatürk’ün ‘İstikbal sizsiniz’ sözleriyle yüksek güvencine mazhar olan Türk gençliği ise geleceğimizdir. Türk gençliği 19 Mayıs ruhuyla ayaktadır. Bütün saldırılara rağmen madden ve manen birlikte yürüyen ve ‘Önce ülkem, önce milletim’ diyen milli şuur diridir. Türk ve Türkiye Yüzyılı 19 Mayıs ruhunun eseri olacaktır.”

“RAHMETLE, MİNNETLE, SAYGIYLA…”

“Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs 1919’un 105. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin bayramlarını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”