ADANA BAROSU KUPASI’NI “SELANİK ASLANI” KAZANDI

ADANA BAROSU KUPASI’NI “SELANİK ASLANI” KAZANDI
ADANA BAROSU KUPASI’NI “SELANİK ASLANI” KAZANDI

Adana Barosu tarafından bu yıl 16.sını düzenlenen Adana Barosu Kupası, Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapıldı.  3 yaşlı İngiliz taylarının katılım gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu. Yarışı jokey Özcan Yıldırım ile “Selanik Aslanı” isimli at kazandı.

Koşuda ikinciliği; Turdemirkır elde ederken, Poyri üçüncü, Nice  isimli tay da dördüncü oldu.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına Çağlar Özdil'e kupasını, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz verirken, çiçeğini ise Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi sundu.

Törende ayrıca günün anısına, Adana Hipodrom Müdürü F. Bora Güralp'e çiçeğini, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlker Güzel takdim etti.

attan1.jpg

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Baro tarafından geleneksel hale getirilen yarışlarda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Atatürk’ün atları sevdiği, at yarışını modern bir uygulama olarak gördüğü, Ankara’da at yarışlarının düzenlenmesini istediği, yurt dışından getirilen atları satın aldığı, himayesinde at yarışlarının düzenlendiği, bizzat bu yarışları izlediği, at yetiştiriciliği teşvik ettiği, at yarışları için Büyük Ankara Hipodromu’nun inşasını sağladığı biliniyor. Atatürk'ün dediği gibi "Atyarışları modern toplumlar için sosyal bir ihtiyaçtır" sözü de buradan hareketle söylenmiştir. Atçılık, Cumhuriyetin kurulmasıyla kültürümüzün bir parçası olmuştur. Türkiye Jokey Kulübü, Atatürk’ün mirasına ve bu kültürün yaşanmasına en güzel şekilde sahip çıkmaktadır. Çok güzel bir yarış oldu. Şampiyonluğu kazanan at sahibini ve emeği geçen herkesi kutluyorum. "dedi.

Şeref Tribünü'ndeki kupa törenine Baro yönetim kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. İlker Güzel, Adana Barosu üyesi avukatlar; Av. Gizem Çakmakoğlu, Av. Asel Yorgancı, Av. Mustafa Can Coşkan ile çok sayıda yarışsever katıldılar.