MEKTEBİM KOLEJİ, ADANA’YA AKDENİZ KAMPÜSÜ İLE GELDİ

MEKTEBİM KOLEJİ, ADANA’YA AKDENİZ KAMPÜSÜ İLE GELDİ
MEKTEBİM KOLEJİ, ADANA’YA AKDENİZ KAMPÜSÜ İLE GELDİ

Türk eğitim sektörünün önde gelen kurumları arasında yer alan Mektebim Koleji, 36 yıllık geçmişi ile yerelin güçlü markası olmayı başaran Özel Akdeniz Okulları işbirliği ile Türkiye'deki 41'nci kampüsünü Adana'da açtı. 

Adını Atatürk'ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Koleji’nin, Akdeniz Kampüsü lansman toplantısı Anemon Otel’de yapıldı. Lansmana, protokol mensupları, Eğitim Girişimcisi Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko ve okul yöneticileri, Özel Akdeniz Okulları yöneticileri Aycan Aktürk, Sevinç Gen ve Jülide Ceyran, veliler ve seçkin bir davetli grubu katıldı. Özel Akdeniz Okulları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Aycan Aktürk, açılış konuşmasında, okulun 36 yıllık geçmişini özetledi. 

ümit kalko1.jpg

1987’DEN BUGÜNE

Aktürk, okulun; 1987 yılında, Adana’nın Bakımyurdu Caddesinde, iki katlı kiralık binada, 87 kişilik kontenjanla eğitim-öğretime başladığını anımsattı. İlkokul 3. Sınıftan itibaren okulun öğrencisi olan, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ni başarıyla tamamlayıp, okulun yönetiminde yer alan Aycan Aktürk, kendi sınıf öğretmeni ile birlikte çalışmak gibi güzel bir şerefi de yine Akdeniz Okullarında yaşadığını anlattı. 

36 YILDIR ATATÜRK’ÜN İZİNDE 

Özel Akdeniz Okullarının kuruluşundan bugüne geçen 36 yıllık süreçte Atatürk’ün izinde, daime geleceğe yön veren nesiller yetiştirme sorumluluğuyla hareket ederek, binlerce öğrenci yetiştirdiğini, eğitimde ve sporda Türkiye birincilikleri ile birçok başarılara imza attığını hatırlattı. 

aycan aktürk2.jpg

“MEKTEBİM AİLESİNİN HİKAYESİNE İNANDIK” 

Aycan Aktürk, 1991 yılından beri Mithatpaşa Mahallesi, Güney Kıyıboyu Caddesi’ndeki kampüslerinde eğitim öğretime devam ettiklerini belirterek, 12 Aralık 2023 tarihinde Mektebim Koleji’nden gelen teklifle Türkiye’nin güçlü eğitim markası ile yerelin gücünü birleştirmeye karar verdiklerini söyledi.

 “Biz büyük bir aileydik, bu aileyi daha da büyütmek istedik” diyen Aycan Aktürk, şöyle devam etti: “36 yıllık Özel Akdeniz Okulları deneyimimizle bugün burada Ata’mızın ilkeleri rehberliğinde eğitim yolculuğuna devam eden Mektebim Kolejine dahil olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Çünkü, yerel olmak çok zor. Merkezi okullarımız ise birçok konuyu aşmış durumdalar. Ama yerelin ulaşılabilirliği de çok önemli. Biz bu oluşumla yerelin yakınlığı ile merkezin gücünü bir araya getirdik. Mektebim ailesinin hikayesine inandık.” 

Aycan Aktürk, “Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko‘nun vizyonerliğinde yaptığımız güç birliğiyle 21. Yüzyılın yetkinliklerine sahip dünya vatandaşı bireyler yetiştirme amacıyla eğitime değer katacak büyük hedeflerimizi gerçekleştireceğiz” dedi. 

Aycan Aktürk, konuşmasını, “Mektebim Koleji Akdeniz Kampüsü vatanımıza, milletimize ve kentimize hayırlı uğurlu olsun” temennisiyle tamamladı. 

ümit kalko.jpg

ÜMİT KALKO: İLKLERE İMZA ATIYORUZ 

Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko ise konuşmasına, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi gençliğimize emanet ettiği gerçeğinden hareketle geleceğimiz olan çocuklarımız için yorulmak nedir bilmeden çalışıyoruz” ifadeleriyle başladı. Kalko, geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak, Mektebim Koleji Bilim Kurulu’nu oluşturduklarını bildirdi. 

CAMBRİDGE İŞBİRLİĞİ 

Ümit Kalko, kısa bir süre önce Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olan dünyanın önde gelen yayıncılık, sınav ve eğitim araştırma kurumlarından Cambridge University & Press Assessment ile işbirliği anlaşmasına imza attıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bu anlaşmanın öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerini sağlamak için önemli olduğunu düşünüyoruz. Cambridge uzmanlığı ve dünya standartlarındaki materyalleri, öğrencilerimize daha iyi bir dil öğrenimi sunacağını ve onları gelecekteki fırsatlar için hazırlayacağını umut ediyoruz.

” Her biri kendi alanında öncü olan markaların profesyonellerinden oluşan Mektebim Koleji İş Dünyası Kurulu’nun da geçtiğimiz ay yapılan lansman toplantısı ile çalışmalarına start verdiğini söyleyen Kalko, “Türkiye’de farklı alanlarda kendi markasını yaratmış 9 iş insanı ile öğrencilerimizi buluşturacak bu projemizle 17 yaş ve altındaki gençlerimizi girişimciliğe teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

Mektebim Koleji’nin güçlenerek büyüdüğünü vurgulayan Kalko, Adana ile birlikte yeni başarı hikayeleri yazacaklarını söyledi. Adana’daki farklarının kısa sürede hissedileceğini belirten Kalko, “Millet Mekteplerinden devraldığımız mirasın sorumluluğuyla güçlü geleceğe yürüyoruz. Bu vizyon ve misyonla Mektebim Koleji olarak eğitim ve bilimin bayrağını Adana’da dalgalandırmanın gururunun ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mektebim Koleji Adana Akdeniz Kampüsü, Adana’ya ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. 

Lansman toplantısı, Eğitim Bilimci Dr. Özgür Bolat’ın “Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?” konulu semineri ile tamamlandı.

misafirler6.jpg