19 Mayıs Anadolu Lisesi Dart Şampiyonasında 3'üncü oldu

19 Mayıs Anadolu Lisesi Dart Şampiyonasında 3'üncü oldu
19 Mayıs Anadolu Lisesi Dart Şampiyonasında 3'üncü oldu

Adana Okullararası Dart Yarışması’nda 19 Mayıs Anadolu Lisesi; 3.lüğü elde etti. Beden Eğitimi Öğretmeni Serdar Çelik tarafından bu yarışmaya sıkı şekilde hazırlanan Arda Tetik, Yusuf Daş ve Gökay Kılaf’tan oluşan takım; zirveyi küçük şanssızlıkla kaçırdı.

2023/2024 Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Adana Okullararası Dart Yarışması’nda; Okul Müdürü Adem Yüzgeç ve Müdür Yardımcısı Çilem Doğan’ın desteğiyle kürsüye çıkan yarışmacılar; sporla eğitimin içiçe olmasının başarıyı artıracağını dile getirdiler.

19mayisanadolulisesidart.jpg

Okul sporları kültürü ve olimpizm ruhunun önemine dikkat çeken Okul Müdürü Yüzgeç; “Gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak durması, sportif ve kültürel faaliyetlere yönelmesi, insani değer yargılarının ve toplumumuzun ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğin tesisinde, okul sporlarının önemi büyüktür. Büyük Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün her yaştaki insanlara, özellikle de gençlere tavsiyesi; ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözüdür. Bu söz spor yapan kişilerin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını ifade eder. Okulumuzda genç kardeşlerimizi sadece eğitim olarak değil, vücut ve ruh sağlığını da gözeterek spora yönlendiriyoruz. Sadece Dart değil, diğer okul sporlarında da öğrencilerimizi teşvik ediyoruz” dedi.