AGSYD'DEN ZEYDAN KARALAR'A ÇAĞRI

AGSYD'DEN ZEYDAN KARALAR'A ÇAĞRI
AGSYD'DEN ZEYDAN KARALAR'A ÇAĞRI

Anadolu Gazetecileri ve Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, ‘birkaç günden bu yana Adana Kamuoyunun merak ettiği Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halis Çelik’in İzmir veya Bursa Büyükşehir Belediyesine gideceği konusundaki çalışmaların siyasi bir manipülasyon olarak değerlendiriyoruz’ dedi.

Başkan Boz yaptığı açıklamasında; ‘Adananın bağrından çıkmış yetişmiş ve bilgi birikimi, dünya çapındaki deneyimleri, yayınlanan makaleleri aldığı ve verdiği eğitimler ile kendi marka değerini yaratan  Ergül Halis Çelik benim sporcum ve takım kaptanlığımı yapmış bir isimdir. Bu kadar kalifiye ve yüreği Adana için yanıp tutuşan, Adananın kalkınması için çalışan kalifiye bir bürokrat Adana için altın değerindedir. Şimdi tüm Adanamızın gelişmesine ve büyümesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşların başında bulunan yöneticilerden bürokratımıza sahip çıkmalarını diliyorum’ şeklinde konuştu.

Başkan Boz aynı zamanda birilerinin kendi siyasi ikballeri uğruna Adana’nın değerli bir bürokratını görevinden aldırmaya çalışılmasını da onaylamadığını dile getirdi.

Boz; ‘Yaşanan bu gerçekler de gösteriyor ki hak, hukuk, adalet sloganı atanlar ne haktan, ne hukuktan, ne de adaletten anlıyorlar.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar dan bu yanlış anlaşılmanın bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra  göreve gelen ve o günden bu yana birçok başarılı işe imza atan, görevde olduğu süre içerisinde belediyenin biriken borçlarının ödemelerini düzenleyen, doğrudan alımlara kısıtlama getirerek tasarruf uygulayan, Adana Büyükşehir Belediyesinin uluslararası platformda adı duyuran ve gelir kazandıran Ergül Halis Çelik bu çalışmaları ile siyasileri huzursuz mu etti?’ tüm bunların cevabını Adana Kamuoyu olarak merak ediyoruz.