Tümer: Eski Vali Konağı spor, kültür-sanat ve etkinlik kompleksi olmalı

Tümer: Eski Vali Konağı spor, kültür-sanat ve etkinlik kompleksi olmalı
Tümer: Eski Vali Konağı spor, kültür-sanat ve etkinlik kompleksi olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25 ve 26. Dönem Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, yeni Vali Konağı’nın yapılmasının ardından şehrin tam ortasında kalan eski vali konağının yapı itibariyle kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapabileceğini vurguladı.

Seyhan sınırları içerisinde Cemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Vali Konağı’nın Adana için önemli bir yapı olduğunu söyleyen Tümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan ve ilçe örgütünün de duyarlı davranış sergileyerek yapının sanat merkezi haline getirilebileceğine yönelik girişimlerine destek verdi.

Reşatbey ve Cemalpaşa Mahalleleri’nin ortasında yer alan Adnan Menderes Spor Salonu ile yıkılan 5 Ocak Stadı yerine yapımına devam edilen Millet Bahçesi’nin Adana Vali Konağı ile aynı parsel içerisinde yer aldığını hatırlatan Tümer, “Kentimizin değerlerini korumak durumundayız. Beton yığınları arasında yaşayan Adanalıların nefes alabilecekleri mekanlara ihtiyaç var. Kent hafızasının korunması adına da Adana Vali Konağı yeniden yapılandırılmalı ve kültür-sanat merkezi haline getirilmelidir. Adnan Menderes Spor Salonu ve tamamlandığı takdirde Millet Bahçesi ile aynı yerde olması nedeniyle bütünlüklü bir şekilde spor, kültür-sanat ve etkinlik kompleksi olarak ele alınmalıdır” dedi.

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan İlçe Belediyesi’nin bu çağrıya olumlu karşılık vereceğine inandığını söyleyen İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kamuoyunun da bu yönde bir beklentisi olduğuna dikkat çekti.