Av. Remzi Ümit Atay Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Başvurusunu Yaptı

Av. Remzi Ümit Atay Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Başvurusunu Yaptı
Av. Remzi Ümit Atay Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Başvurusunu Yaptı

CHP Çukurova İlçe Başkanlığını yürüttüğü sürede, partisinin oyunu çok yukarılara taşıyan, Av. Remzi Ümit Atay, Belediye Başkanlığı A.Adaylığı müracaatını, yaklaşık 500 kişiyle yaptı.

A. Adaylık müracaatını 4 Aralık Pazartesi Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı'na sunan Atay'ı, yaklaşık 500 kişinin oluşturduğu heyecanlı, inanmış bir kalabalık karşıladı. Remzi Ümit Atay, gördüğü heyecanlı kalabalık karşısında, duygularını; “Bu insanlar  Çukurova'dır. Bura da bulunan her bir destekçim, ilçemizin bir sokağıdır, bir caddesidir, bir mahallesidir. Biz şimdiden kazandık.”kelimeleriyle ifade etti.

WhatsApp Image 2023-12-05 at 10.26.08.jpg

Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay Başvuru Evraklarını CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu'na Sundu

CHP Adana İl binasına gelişinde büyük, coşkulu bir kalabalıkla karşılanan Atay, kendisini desteklemeye gelenleri tek tek selamladıktan sonra, İl binasının toplantı salonunda, Çukurova için yapacaklarını, kamuoyuna deklare etti.

Atay, Çukurova Belediye Başkanlığı görevini üstlendiğinde yapacaklarının bir kısmını açıklamış olduğu açıklamasında: "

-Siyasi anlayışımız olan, Atatürk İlke ve devrimleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.Çağdaş ve seküler yaşam odak noktamızdır.

-Sosyal devlet anlayışıyla dezavantajlı gruplara kolaylaştırıcılık sağlanmalıdır. Kadın özgürleşmezse, toplum gelişemez. 

-Etik siyasi anlayış, yerel yönetim anlayışımız, İnsan ve hizmet odaklı bir yerel yönetim anlayışıyla, deprem, su baskını vb afetlerde insan yitirmek asla kader değildir.

-Adil, şeffaf,dürüst yerel yönetimleri halkımızla tanıştıracağız.

-Konut hakkı, insanoğlunun temel hakkıdır.

-Çağdaş ve İnsan odaklı kentsel dönüşüm anlayışı, ilkelerimizdendir.

-Çevreye duyarlı ve çağdaş olacağız.

-Yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanılmalıdır. Atık yönetimi, çevreci bir anlayışla olmalıdır.

-Her birey sağlıklı bir yaşam hakkına sahiptir.Bunun için temiz kentler bir zorunluluktur. Daha yeşil alan, daha sağlıklı insanı sağlar.

-Planlı, çağdaş yerleşim alanları tüm vatandaşların hakkıdır. Yatay mimari ve az katlı yerleşim alanları temel anlayışımız olacaktır. 

-Hayvan hakları olmazsa, olmazımızdır.

-Akıllı kent sistemleri ile teknolojinin olanakları kullanılmalıdır." İfadelerine yer verdi.


CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Av. Remzi Ümit Atay'ı, başkanlık başvurusu sırasında, partinin bütün teşkilatları ve Adanalı hemşehrilerinin yanı sıra, eşi Mervin Meltem Atay ve CHP Çukurova İlçesi Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Ertekin'de yalnız bırakmadılar.