ASKF kulüplerle Deprem istişaresi yaptı

ASKF kulüplerle Deprem istişaresi yaptı
ASKF kulüplerle Deprem istişaresi yaptı

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda kulüplerin katılımıyla Deprem sonrası istişare toplantısı yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Askf Başkanı Dr. Ahmet Bozan ile Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı'nın da hazır bulunduğu istişare toplantısına 51 kulüp temsilcisi katıldı. Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Bozan yerel liglerin oynatılması için büyük mücadeleler verdiklerini söyleyerek "bizzat sayın Valimiz konuyla ilgilendi. Hayatın normale dönmesi için spor müsabakalarının oynanmasına müsaade etti. Bizde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığına giderek yönetim kurulu toplantısına katıldık, görüşlerimizi orada ifade ettik. Ancak, Adana olağan üstü hal bölgesinde bulunduğu için 10 ille birlikte yerel liglerin oynanmaması kararını da Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu aldı" dedi.

Bu arada Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise "bizde mücadele ettik. Sayın Valimiz Süleyman Elban'da konunun takipçisi oldu. Fakat, Türkiye Futbol Federasyonu oynatılmaması yönünde karar aldı. Bizim spor tesislerimiz şu anda açık. Tüm kulüplere eşit mesafedeyiz. Futbola Türkiye Futbol Federasyonu bakıyor" diye konuştu.

Bazı kulüp yöneticileri ise pandemi nedeniyle bir jenarasyonun kaybedildiğini, şimdi deprem nedeniyle aynı akibete gençlerin uğramaması gerektiğini, bu nedenlede maçların acilen oynatılması gerektiğini söylediler. 

Öte yandan Askf Başkanı Ahmet Bozan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise depremde Adana'da yıkılan bina sayısının az olmasına karşın 418 vatandaşı kaybettiklerini ve 3 bine yakında yaralanan olduğunu kaydederek "şu ana kadar yıkılması gereken 2 bin civarında bina tespit edildi. Kulüplerimizin de bu gelişmeleri dikkate alması lazım. Bizler elimizden gelen çabayı harcamaya devam edeceğiz" dediler.