Adanaspor U13’ün kalecisi N. Aras Kaya dikkat çekiyor

Adanaspor U13’ün kalecisi N. Aras Kaya dikkat çekiyor
Adanaspor U13’ün kalecisi N. Aras Kaya dikkat çekiyor

Adana’da henüz 13 yaşında olan Necati Aras Kaya, yeşil sahalardaki performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Bir kaleci olmasına rağmen, her iki ayağını da oldukça iyi kullanıp, yaptığı kritik kurtarışlarla adından sıkça söz ettiren N. Aras Kaya, kendisine örnek aldığı Muslera’nın izinden gidip, Türk futbolunda iz bırakmak istiyor.

Kariyerine 2022 yılında Beyspor ile başlayan Necati Aras Kaya, takımının Adana Demirspor ile ligde oynadığı karşılaşmalarda ortaya koyduğu performans, yaptığı kritik kurtarışlarla öne çıkmayı başararak, hocası Serdal Sözütek’in kendine olan güvenini de boşa çıkarmadı ve mavi-lacivertlilere transfer oldu. Adana Demirspor’da Şenol Erol ve Mutlu Kaya, onu U-12 Takımı’na dâhil etti.

YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ

Antrenmanlardaki performansına rağmen, resmi karşılaşmalarda forma şansı bulamayan Necati Aras Kaya, kendisini geliştirip, hedeflerine ulaşmak için Adana’nın bir başka köklü kulübüne; Adanaspor’a transfer oldu. Toros Kaplanı ile yepyeni bir başlangıç yapan genç eldiven, transferinde büyük rol oynayan teknik adamlar Fuat Kınalı, Ayhan Kızılelma ve Muhammet Savaşçı ile kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Aras 1 (1) (1).jpg

İKİ AYAĞINI DA İYİ KULLANIYOR

Turuncu-beyazlı formayla U-13 Takımı’nın kalesini koruyan Necati Aras Kaya, oynadığı maçlarda yaptığı kritik kurtarışlarla takımına önemli bir katkı sundu. Bir kaleci olmasına rağmen, her iki ayağını da oldukça iyi kullanan Kaya, geriden oyunu iyi okuyup, kurgulamasıyla da fark yarattı. Kariyerindeki 2 yıllık kısa zaman diliminde dikkat çekici bir başarı yakalayan Necati Aras Kaya’nın hedefi ise oldukça büyük.

Necati Aras Kaya, “Adanaspor’da iyi bir çıkış yakaladım. Hocalarım bana güvenip, bu fırsatı sundukları için çok şanslıyım. Onları mahcup etmemek, bana olan güvenlerini boşa çıkarmamak için de çok çalışıyorum. Antrenörlerimin, futbol kariyerimdeki bu uzun yolculuğumda bana rehber olacaklarına inanıyorum. Çok çalışıp daha iyi yerlere gelmek için yola devam ediyorum” ifadesini kullandı.

İdolünün; Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera olduğunu dile getiren Kaya, “Hedefim de Adanaspor’un A Takımı’na yükselip, A Milli Takımı’nın da kalesini korumak. Bu konuda kendime olan güvenim tam. Bu hedefe ulaşmak için de adım adım ilerlerken sıkı çalışıyorum. Sürekli kendimi geliştiriyorum.” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM AİLEM

Futbol kariyerindeki en büyük desteğini ailesinden aldığını anlatan Necati Aras Kaya, “Annem ve babam, benim için çok büyük emek harcıyor. Babam, hiçbir maçımı kaçırmıyor. İyi ve kötü yanlarımı ortaya koyup, gelişimime önemli bir katkı sunuyor. Futbol kariyerimi sürdürürken, okulumu da ihmal etmiyorum. Fiziksel gelişimimi ileriye taşırken, kitap okuyarak da zihinsel gelişimime katkı sunuyorum. Altyapıdan yetişiyorum ve daha önce buradan Serkan Kırıntılı, Tolgahan Acar, Mert Akyüz ve İrfan Can Eğribayat ağabeylerimi de örnek alarak, başarıyı yakalamak en büyük hedefim olacaktır.” yorumunu yaptı.

Futbolu çok sevdiğini ve bunu bir yaşam felsefesi haline getirdiğini kaydeden Necati Aras Kaya, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Altyapıdan yetişiyorum, Serkan Kırıntılı, Tolgahan Acar, Mert Akyüz ve İrfan Can Eğribayat gibi olmak istiyorum. Onlarda genç yaşta Adanaspor’un A Takım kalesini koruma şansı buldu ve bu şansı da iyi değerlendirdi. Bende çalışmamın karşılığını alarak aynı başarıları yakalamaya çalışıyorum.” dedi.

Aras 1 (2).jpeg