VALİ KÖŞGER AÇIK SAHA TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

VALİ KÖŞGER AÇIK SAHA TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI
VALİ KÖŞGER AÇIK SAHA TESİSLERİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Vali Sayın Yavuz Selim Köşger, Avrupa Birliğinin finanse ettiği, Alman Kalkınma Bankası ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısıyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında yapılan açık saha tesislerinin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Vali Köşger, Akdeniz'in, Çukurova'nın en güzel mevsiminde çok kıymetli bir etkinlik vesilesiyle bir arada olduklarını söyledi.

Adana’da portakal çiçeği sezonu olduğunu dile getiren Vali Köşger, “Her tarafta portakallar çiçek açmış; şehri portakal çiçeklerinin aroması, rayihası kaplamış ve o vesileyle dokuz gün sürecek Türkiye Kültür Yolu Festivali ve Portakal Çiçeği Karnavalı’nı gerçekleştiriyoruz. O kapsamda olmasa da Adana’da yine en güzel noktaların birisinde gençlerimiz için, geleceğimiz için, istikbalimiz için gözümüzün nuru başımızın tacı evlatlarımız için çok güzel bir faaliyet için bir aradayız.” dedi.

52.jpg

Açılışını yaptıkları spor sahasının Adana’nın ve Çukurova’nın gençlerine hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Vali Köşger, “Çukurova ilçemiz hızla gelişen bir bölge ancak burada şu ana kadar bir spor stadyumu, bir futbol sahası mevcut değildi. Avrupa Birliği’nin ve Alman Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve hükûmetimizin çalışmalarıyla burada bu hizmet gerçekleştirildi.” dedi.

Çok enteresan zamanlardan geçtiğimizi söyleyen Vali Köşger, “Bölgemizde bir türlü istikrar gerçekleşmiyor ve ülkemizin etrafında sıkıntılı durumlar var. Çok sayıda kendi ülkesinde can güvenliği kalmayan komşumuzu da misafir ediyoruz. Bu tesis onların da hizmetinde olacak. Türkiye kendi gençliğine yetişmeye çalışırken bir taraftan gençlerimizin ihtiyaç duyduğu spor altyapısını gerçekleştirmek için çalışırken bir taraftan da içinde bulunduğumuz enteresan zamanlar dolayısıyla ülkemize dışarıdan gelen gençlerimizin ihtiyaçları için çalışıyor ve buna da yetişmekte zorlanıyoruz. Avrupa Birliği bu anlamda devreye girdi ve bu tesislerin gerçekleştirilmesinde imkân sağladı. Ondan dolayı Avrupa Birliğine de teşekkür ediyoruz.” dedi.

53.jpg

Sporun insanları birleştiren dili, dini, etnik kökeni ne olursa olsun kardeşliği, barışı, bir arada yaşama kültürünü ve daha güzel bir geleceğe doğru dostluk içinde ilerlemeyi sağlayan hususlardan birisi olduğunu aktaran Vali Köşger, “Spor yoluyla biz aslında bu kardeşliği, birliği, kültürleri aşan kaynaşmayı sağlayabiliyoruz. Bunun dünyada birçok örneği var. Hizmete sunduğumuz bu spor sahalarıyla gençliğimizin hem bedenen hem de zihnen sağlıklı yetişmesini sağlayacak imkânları vermiş oluyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Avrupa Birliğine sağladığı fon dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Alman Kalkınma Bankasına teşekkür ediyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Tabii ki teşekkürün ve iyi dileklerin en güzeli gençlerimiz için gelsin. Gençlerimize sağlık içinde güzel spor yapmalarını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve beraberindekiler çocuklarla hep birlikte butona basarak tesislerin açılışını gerçekleştirdiler.