Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Adana yüzmede çok başarılı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Adana yüzmede çok başarılı
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Adana yüzmede çok başarılı

Adana Cihangirspor - Pozantı Belediyespor takımları arasında Muharrem Gülergin Stadı’nda oynanacak karşılaşmanın başlama vuruşunu Gençlik ve Spor Bakanı Dr Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adana milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Askf Başkanı Dr. Ahmet Bozan ile birlikte yaparak, başarı dileğinde bulundular. 

Takımlarımız centilmence geçen mücadelede, 1-1 berabere kalarak dostluk içerisinde sonuçlandı.

c2994888f757242cb7.jpg

BOZAN'DAN BAKAN KASAPOĞLU'NA İNCİR

Bu arada Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Bozan süper amatör ligin açılışı sonrasında Adana'nın meşhur yaş incirinden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na takdim etti. Öte yandan Başkan Bozan Bakan'a elleriyle daha sonra incirden yedirdi.

askfsporbakanıincir.jpg

KASAPOĞLU'NDAN ADANA'YA YÜZME ÖVGÜSÜ

Bakan Kasapoğlu, yetenek taraması ve spora yönlendirme projelerinden bahsederek, "53 bin gencimizin Adana'da yeteneklerine göre taraması yapıldı ve spora yönlendirmesi gerçekleşti. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı'mızla, diğer kurumlarla, kuruluşlarla iş birliklerine devam edeceğiz. Basketbolda, atletizmde, yüzmede, ne yeteneği varsa ilkokulda gençlerimizi bu anlamda tespit ediyoruz. İlkokuldan başlayan süreç itibarıyla yolun sonuna kadar onlarla ne diyoruz; Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerle yan yana. İşte yan yana olmaya da devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi'ni 4 yıldan bu yana pandemiye rağmen başarıyla yürüttüklerini, Adana'nın bu süreçte en başarılı şehirlerden olduğunu aktardı.

Adana'nın "Yenilmez Armada" olarak bilinen yüzme ve su topu takımı Adana Demirspor'un 1942 yılından itibaren hiç yenilmeden 29 defa Türkiye şampiyonu olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, bununla ilgili "Suya Yazılanlar" adlı kitabı da tüm gençlerin okumasını tavsiye etti.

"Yeni yüzücüler çıksın, yeni yenilmez armadalar ilelebet devam etsin." diyerek, Adana'da yüzme öğrenmek isteyen herkesi bu sporla buluşturduklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, 100 bin kişiye bu süreçte eğitim verildiğini aktardı.

Bakan Kasapoğlu, Adana'da yeni bir olimpik havuz inşa ettiklerini ve ilçelerde de havuz çalışmalarının sürdüğü bilgisini verip, Türkiye yüzyılına Adanalı gençlerin, sporcuların güçlü bir mühür vuracaklarına inandığını belirtti.