Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 4-5 Eylül'de Adana'da yapılacak

Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 4-5 Eylül'de Adana'da yapılacak
Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası 4-5 Eylül'de Adana'da yapılacak

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen 8. Veteran Masa Tenisi Turnuvası 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak. Çukurova Üniversitesi Sabancı Spor Sergi Sarayı’nda pandemi kurallarına uygun olarak yapılacak olan turnuvaya şimdiye kadar 219 başvuru yapıldı.


Adana Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası’nın yanı sıra masa tenisinin faaliyetleri ve yeni antrenman salonunun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Yeni Adana Stadı Masa Tenisi Salonu’nda yapılan basın toplantısına Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir katıldı.

masatenisi2.jpg


Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yaptığı konuşmada masa tenisi hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çintimar, “Gençlik Spor İl Müdürü olarak masa tenisi camiasının çalışmalarını ve hedeflerini ilgi ile izliyorum. İlimizde, 699 bayan, 1.619 erkek olmak üzere 2.318 lisanslı sporcu ve masa tenisinin, branşları arasında bulunan 32 kulübümüz bulunmaktadır. Masa tenisi branşının, geldiğim günden bu yana masa tenisi ile ilgili istekleri bitmedi. Bugün de gördüğünüz gibi Adana’mıza kazandırılan stadyum içindeki bu alan Masa Tenisi branşına tahsis edilmiştir. Tahsis edilen yerin zeminini, Gençlik Spor olarak yaptırdık, masalar, seperatörler, cam folyoları vb. diğer malzemeler de Çiltar Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Derneğimiz tarafından sağlanmıştır. Özetle Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Çiltar işbirliği ile bu güzel salonu ortaya çıkarmış olduk” dedi.

muzafferçintımar.jpg


Masa tenisi yanında diğer spor dallarında yapılan çalışmalara da değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Salonumuzu kullanmaya başladığımız yaklaşık bir ay içinde, önce 15 yıldır düzenli olarak yaptığımız Kuruluşlar arası Masa Tenisi lig karşılaşmalarını tamamlayıp, 09-12 Temmuz tarihlerinde Balıkesir’de yapılacak Kuruluşlar arası Türkiye Şampiyonasında Adana’yı temsil edecek üç takımımızı belirleyerek Federasyona bildirdik.. Ardından pandemi dolayısı ile bir yıldır yapamadığımız İl Birinciliklerinden Küçükler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Ferdi müsabakalarını yapmış olduk. Ayrıca bir boks salonunu tamamladık açılışını yapacağız. Yine Menderes Spor Salonu’nda tekvandocularımız için bir salon oluşturduk ve faaliyete geçirdik. Jimnastikçilerin salonunu baştan aşağı yeniledik.” Diye konuştu.


Amaçlarının masa tenisini Adana’ya daha iyi tanıtmak ve daha çok kişinin yapabileceği ortamlar hazırlamak olduğunu ifade eden Çintimar, “Amacımız, yaklaşık 2.300 lisanslı sporcusu olan ve herkes tarafından sevilen bir spor olan masa tenisini Adana’mıza daha iyi tanıtmak ve daha çok kişinin yapabileceği ortamlar hazırlamaktır. Bunun için de ilk iş olarak salonumuza yakın Çarkıpare Şht. Ertan Tokuş ilkokulunun 1. ve 2. Sınıf öğrencilerin den oluşan bir çalışma başlattık. Onların da çok başarılı olacaklarına inanıyoruz, çünkü önlerinde örnek alabilecekleri milli takımda görev yapan Adanalı ağabeyleri ve ablaları var” ifadelerine yer verdi.
Çintimar, “İkinci güzel haber ise, pandeminin en yoğun olduğu geçtiğimiz dönemde tamamlanan, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 1. Lig müsabakalarında tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen Çiltar Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübümüzün erkek takımı ligi yenilgisiz şampiyon olarak tamamlamıştır.
2012 yılında başladığımız Veteran Masa Tenisi turnuvamızı her yıl biraz daha geliştirerek 2019 yılında, 16 ülkeden 366 sporcunun katılımı ile Uluslararası Veteran turnuvası haline gelmesini başardık. Uluslararası olma isteği bizden gelmemiş, 2019 yılında turnuvaya davet ettiğimiz ITTF Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İsveç Masa Tenisi Federasyonu Başkanı olan Petra Sörling’in önerisi ile ITTF takvimine alınarak resmen Uluslararası bir turnuva haline gelmiştir.
Üçüncü güzel haberimiz de, 2020 yılında 8. sini yapacağımız Veteran Masa Tenisi turnuvası, müsabakalara 1 hafta kala pandemi nedeni ile Valiliğimizin kararı ile ertelenmişti. Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından turnuvamızı 04-05 Eylül tarihinde yine pandemi kurallarına uygun olarak yapacağız. Şu anda daha önceden kayıtlı olan 370 sporcuya duyurumuzu yaptık ve bunların 225’inden katılımları konusunda teyit aldık, 20 Temmuz’a kadar da teyitler için süremiz devam edecek.
Bunun yanında hali hazırda 70 kişilik yedek katılımcı talebi bulunmaktadır. Turnuvamız, organizasyon olarak, Türkiye’nin en büyük kapasiteli turnuvasıdır. Turnuva 42 masa da yapılmaktadır. Önümüzdeki sezon Süper Ligde 2 kadın ve 1 erkek takımla, Adana’mızı imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bunu yapabilmek için de siz basın mensuplarımızın, masa tenisi ve sporseverler ile Adana’mızın desteğini bekliyoruz” sözlerine ekledi.

masatenisi1.jpg


SAĞ: MASA TENİSİ FESTİVALİ HAVASINDA YAPIYORUZ
Salgın sebebiyle iptal edilen 8. Veteran Masa Tenisi Turnuvasının 4-5 Eylül tarihlerinde, pandemi kurallarına uygun olarak yapılacağını belirten Masa Tenisi Federasyonu Bölge Sorumlusu Kemal Sağ ise, “Türkiye’nin en büyük masa tenisi organizasyonunu, turnuvasını yapıyoruz. Şu anda daha önceden kayıtlı olan 370 sporcuya duyurumuzu yaptık ve bunların 219’u kayıtlarını yeniledi. 20 Temmuz’a kadar da teyitler için süremiz devam edecek. Bunun yanında hali hazırda 70 kişilik yedek katılımcı talebi bulunmakta. Turnuvamız, organizasyon olarak Türkiye’nin en büyük kapasiteli turnuvasıdır. Turnuva 42 masada yapılmakta. Bu da ancak Çukurova Üniversitesi Sabancı Spor Sergi Sarayı’nda yapılabilmektedir. Bize bu imkanı veren Rektörümüz Meryem Tuncel’e teşekkür ederiz” dedi.


Sporcuların eşlerinin ise kentin tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilerek Adana’nın tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını belirten Kemal Sağ, “Avrupa ve Dünya Şampiyonu sporcular kentimize gelecek. Ülkelerine döndüklerinde Adana Kebabımız ve Şalgamımızın tanıtımını yapacaklar. Her yıl turnuvamızda bir tema belirliyoruz ve temamız kentimizin bir bölgesi, yeri olarak belirleyip turnuva boyunca tanıtıyoruz. Yurt dışında gelen misafirlerimizi belirlediğimiz temanın geçtiği yeri gezdiriyoruz. Bu turnuvayı sanki Masa Tenisi Festivali olarak yapıyoruz. ” diye konuştu.


TÜREMİŞ: SÜPER LİG’DE EN İYİ BAŞARIYA ODAKLANDIK
Namağlup şampiyonluğa giden yolda yaptıkları mücadeleyi anlatan Çiltar Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş de, “Yeni salonumuzun açılışından beri çalışmalarımız devam ediyor. Üç takımımız Türkiye şampiyonasına katılacak. Bildiğiniz gibi birinci ligde şampiyon olduk. Süper Lig’de de hedefimiz olabildiğince en iyi başarıyı elde etmek. Bunun için çalışacağız ve sizlerin desteğini bekliyoruz.” dedi.


Namağlup Süper Lig’e yükselen takımda yer alan oyuncular Ufuk Altunkaya ve Oğuzhan Üner’in de hazır bulunduğu basın toplantısında sonra sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, iki küçük kızla bir süre masa tenisi oynadı.


KURTUL ÇAKIN; TSYD HER DAİM YANINIZDA
TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın da dernek olarak yanlarında olduklarını belirterek, “TSYD Adana Şubesi olarak yapacağınız çalışmalarınızı tanıtma açısından yanınızdayız. Kent merkezinde bulunan yerimiz ile yapacağınız çalışmalarınız için ev sahipliği yapabiliriz” dedi.


ESENDEMİR; HEPİMİZ DESTEK OLMALIYIZ
Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir ise masa tenisinin önemine dikkat çekerek herkesi destek olmaya çağırdı. Esendemir, “Masa tenisi hepimiz için çok önemli bir spor dalı. Her ne kadar diğer sporları sevsek de, bugün Adana’yı sporda bence futboldan daha çok temsil eden bir branş ile beraberiz. Dünya şampiyonluğu, Balkan, Avrupa şampiyonluğu alan oyuncularımız var. Ancak kimsenin haberi olmuyor. Bunlara sponsor bulmamız, destek olmamız gerekiyor. Çok öneki bir dal ve yanlarında olmalıyız.” Diye konuştu. Toplantı sonrası Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar sporcular ile ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ile TSYD Başkanı Kurtul Çakın karşılıklı masa tenisi oynadı.