Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Heyecanı Cumartesi günü başlıyor

Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Heyecanı Cumartesi günü başlıyor
Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Heyecanı Cumartesi günü başlıyor

11. Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası başlıyor. Çiltar Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile düzenlenen turnuva 2-3 Mart 2024 Cumartesi ve Pazar günlerinde Ç.Ü. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.
11. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası’nın tanıtım toplantısı yapıldı. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Müdürü Caner Taymış, Turnuva Komite Başkanı Kemal Sağ, Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Çiltar Masa Tenisi Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş ve çok sayıda gazeteci katıldı.

kemalsag.jpg
Toplantının açılış konuşmasını yapan Turnuva Komite Başkanı Kemal Sağ, bu yıl 11. kez yapılacak olan masa tenisi turnuvasının gurur verici olduğunu söyledi. Kemal Sağ, “Turnuvamızda bu yıl 23 ülkeden Türkiye dahil 376 oyuncu yarışacak. Bu maçlar 40 masada oynanacak. Yaklaşık 2 gün içerisinde 3000'e yakın maç yapılacak. Bu Türkiye'de yapılan masa tenisi organizasyonu içerisinde bir numaradır.
Bu miktarda, bu ölçüde başka bir turnuva yok. Tabi 2 günlük turnuva olandan söylüyoruz. 5 günlük, 6 günlük turnuva olarak olanlardan demiyorum. Bu sene çok ilginç bir rakamdan da bahsetmek istiyorum. Turnuvamızda bu yıl 152 tane yeni oyuncu var. Yani 376 kişinin 152'si yeni oyuncu. Bu şunu gösteriyor. Turnuva kendi satışı ve reklamını, kendisi yapıyor.” Dedi.
Talep çok olmasına rağmen alamadıkları oyuncuların da olduğunu belirten Kemal Sağ şu açıklamalarda bulundu;
“Bununla birlikte bu sene ne yazık ki 150 eski oyuncuyu alamadık. Çok üzgünüz, çok ısrar edildi ama maalesef onları reddetmek zorunda kaldık. Çünkü biz bu turnuvayı yaparken tek bir düşüncemiz var; Kalite ve Adana'nın tanıtımı. Biz burada parayı hep ikinci planda tuttuk.
Bizim kadar sistematik yapamıyorlar. O yüzden Adana turnuvası bu sene kayıtlardan 42 gün önce kapanmıştır. Son günden 42 gün önce kayıtlarımız kapanmıştır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Biz 300 kişi olarak kota koyduk, ısrarlara dayanamayıp sonuçta 376 kişiyi kaydetmek zorunda kaldık.
Turnuvamız istersek 500 kişiyi alır fakat almıyoruz. Nedeni kalite, ciddiyet, kurumsallık.. O yüzden zaten kayıtlar bir anda bitiveriyor. Ayrıca bu sene turnuvamızda 60 tane kadın oyuncu var. Bu çok önemli bir rakam Türkiye için. Yani 6 yarışmacıdan birisi kadın yarışmacı. Bununla birlikte bunların da yarıya yakını yabancı oyuncu.. Bu bağlamda bize bu turnuvada destek olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

alituremis.jpg
Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Çiltar Masa Tenisi Kulübü Başkanı Dr. Ali Türemiş de Adana’da yer verilmesi halinde kendilerinin salon yapacaklarını söyledi. Türemiş, “Vali bey ile görüştük. Bir yer tahsisi istiyoruz, bir salon yapmak için. Sadece yer istiyoruz, salonu biz yapacağız diyoruz. Bu konuda da hem Gençlik Spor Müdürlüğümüzün, hem sizlerin de desteğini bekliyoruz. Bir dahaki turnuvayı kendi salonumuzda yapabiliriz diye ümit ediyoruz.” Diye konuştu

canertaymis.jpg
Adana Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, Spor Hizmetleri Müdürü Caner Taymış da yapılan organizasyonun nemine dikkat çekti. Caner Taymış, “Adanamızın dışarıya açılan kapısı haline gelen, Adana'nın spor turizmine önemli katkı sunan, hatta yarı maratondan sonra ilimizdeki en önemli ikinci organizasyon, spor organizasyonu durumundaki Adana Veteranlar Uluslararası Veteranların Masa Tesisinin 11.sini gerçekleştireceğiz.
Sadece spor turizmi olarak değil, Adana'da insanların masa tenisine bakış açısının değişmesinde, lisanslı sporcu sayısının artmasında, ilimize atanan masa tenisi antrenörü sayısının artmasında çok önemli katkıları var. Çünkü bir spora olan ilgi arttıkça, başarı arttıkça bakanlığımız da buna paralel olarak o ile antrenör ataması yapıyor. Birçok noktada, birçok yönden hakikaten ilimize çok büyük katkıları var. Bu organizasyona daha fazla şehrimizde sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü başkanımın da söylediği gibi ilimize Dünya Federasyon Başkanı anlamında iki kişi ziyaret etti. En çok da üçüncü defa gelecek olan masa tenisi federasyon başkanı, ikincisi de jimnastik federasyon başkanı..
Dünya Federasyon Başkanı'nın bir ile gelmiş olması Türkiye'de azımsanacak bir durum değildir. Bu hem ilimize vermiş olduğu önemi, hem de bu spora vermiş olduğu önemi göstermektedir. Ben tekraren emeklerimden tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” Dedi.

WhatsApp Image 2024-02-28 at 15.11.55 (1).jpg
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, gazeteciler olarak verdiği desteklerden bahsetti. Esendemir, “Her organizasyonda, tabi ki biz bu işin içindeyiz, özel misafirlerin ağırlanmasında sorumluluk arıyoruz, onları özellikle ağırlıyoruz. Dünya çapında bir organizasyon.. Bu Türkiye'nin en önemli, en güzel bir turnuvası. Bırakmayın. Hakikaten masa tenisi Adana'nın en başarılı spor dalı..
Bugün dünya klasmanında üst üste dereceye gelen sporçumuz var. Görkem Öcal. Yaşı küçük çocuk, yıldızlarda gençlerde yarışıyor. Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu, Balkan şampiyonluğu getiriyorlar.
Şampiyonluk getiren bir futbol, basketbol, voleybol diğer takımlarımızda fazla bir şey yok ama bunlar her zaman başarılı ama her zaman sahipsiz. Spor müdürü, stadyumun orada güzel bir salon yaptı bunlar ama yerel yönetimlerimizin bunlara bakış açısı değişmeli.
Başarılı spor dağlarından birisi olan masa tenisine çok fazla masraf gerektirmeyen bir salon lazım.. Söz veriyorlar ama yapmıyorlar. Bir an önce bu sözleri yapılması masa tenisi sporuna Adana'yı temsil eden, bu masa tenisi sporuna herkesin hepimizin saygısı var.” Dedi.

WhatsApp Image 2024-02-28 at 15.11.57.jpg