Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası'na Görkemli Açılış

Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası'na Görkemli Açılış
Uluslararası Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası'na Görkemli Açılış

ÇİLTAR Adana Masa Tenisi İhtisas Kulübü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi’nin katkısı ile 11. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda başladı.

TURNUVAYA GENİŞ KATILIM

23 ülkeden Türkiye dahil 376 oyuncunun 40 masada yarışacağı uluslararası turnuvada 60 kadın sporcu katılım gösteriyor. Seyircilerin merakla izlediği organizasyonu açılış törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Federasyon Başkanı Oktay Çimen, Dünya Masa Tenisi Federasyon Başkanı (ITTF)  Petra Sörling, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile spor paydaşları katıldılar.

valiyavuzselimkosger.jpg

ADANA MASA TENİSİNE SAHİP ÇIKMALI

Türkiye’de yapılan masa tenisi turnuvaları içerisinde Adana turnuvasının ilk sırada yer aldığını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ, “Yurtdışından ve yurtiçinden turnuvaya katılım gösteren tüm sporculara teşekkür ediyoruz. Son derece güzel bir ortamda 11.sini yaptığımız bu turnuvamızın giderek daha fazla kitleye ulaşması bizleri fazlasıyla gururlandırmaktadır” dedi.

ADANANIN TANITIMINA DEV KATKI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, turnuvanın açılışındaki konuşmasında futbol, voleybol, kürek, tenis gibi branşlarda uluslararası sporcular yetiştiren Adana'da böyle bir turnuvanın yapılmasının önemli olduğunu belirterek, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı.

48.jpg

ITTF BAŞKANI SÖRLİNG 3.KEZ ADANA’YA GELDİ

Geleneksel Uluslararası 11. Veteranlar Turnuvası’na Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling 3.kez hem onur konuğu hem oyuncu olarak katıldı. Adana Turnuvası’nı uluslararası hale getiren isim olan Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, “Mütevazi bütçe ile Adana ve Türkiye’nin tanıtımına dev katkı yapan organizasyon desteği fazlasıyla hak ediyor. Adana’da yerel yöneticilerin bu organizasyonu daha fazla desteklemeleri gerekiyor” diye konuştu.

49.jpg

GÖSTERİ MAÇLARINA BÜYÜK İLGİ

Konuşmalardan sonra Dünya Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen  ve Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ile Adana Valisi Yavuz Selim Köşger  gösteri maçı gerçekleştirdi.