ATDSK’dan TSYD’ye ziyaret

ATDSK’dan TSYD’ye ziyaret
ATDSK’dan TSYD’ye ziyaret

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) Başkanı Ali Refah Keskin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanlığı’na seçilen Engin Kanber’e “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Başkan Keskin’in ziyaretinde Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisi olan ATDSK bünyesindeki HPTC’nin Baş Antrenörü, İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi’nin kurucusu, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) 4 eksperinden biri olan Renato Vavassori ve TSYD Adana Şube As Başkanı Ergun Kara da yer aldı.

Türk sporunun her alanda gelişimi açısından spor medyasının önemli rol aldığını vurgulayan Keskin, TSYD’de yapılan görev değişiminin yeni bir heyecan getirip, yeni projeler ve çalışmalarla derneğe katkı sağlayacağına inandığını söyledi. TSYD Şube Başkanı Kanber ve yönetim kuruluna başarılar dileyen Keskin, destek sözü verdi. ATDSK’daki yatırımlar ve hedeflerine de değinen Keskin, “Baş antrenörümüz Renato Vavassori de bizimle birlikte 3 yıldır Türk tenisine hizmet veriyor. Master tenisçiler arasında anketle yapılan oylamada Türkiye’nin ‘1’ numaralı kulübü seçilen ATDSK’yı çok daha iyi yerlere getirmek, Avrupa’nın 1 numarası yapmak için yeni hedeflerle, yeni projelerle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üyelerinin de gücünü arkasına almış güçlü bir ekip olarak ay yıldızlı bayrağımıza hizmet için çalışıyoruz. 6’sı toprak 2’si kapalı 10 sert zemin olmak üzere 16 kortumuzla milli tenisçiler yetiştirmek, tenisi tabandan başlayarak yaymak için çalışıyoruz. Şampiyonların adresi ATDSK’ye 2024’te 2 yeni toprak kort daha kazandıracağız. Yeni toprak kortlar, kapalı kort sayımızı 4’e yükseltecek bir proje olarak hayata geçirilecek. En büyük hayalimiz National Tennis Center’ı Adana’mızda kurmak. Bununla ilgili girişimlerimiz sürüyor olacak” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSYD Başkanı Engin Kanber de, ATDSK’nın Adana için, Türk tenisi için büyük bir değer olduğuna değinerek, “Amaca hizmet eden bir kulüpsünüz. Hedefleriniz gücünüzle örtüşüyor. Türk tenisi için, gençlerimiz için, geleceğimiz için yaptığınız yatırımları yakından takip ediyor ve yapılanlara şahit oldukça kentimiz adına da gurur duyuyoruz” diye konuştu.