Mustafa Umut Uysal ve Tuğçe Keçeli'den 8 haftalık lig değerlendirmesi

Mustafa Umut Uysal ve Tuğçe Keçeli'den 8 haftalık lig değerlendirmesi
Mustafa Umut Uysal ve Tuğçe Keçeli'den 8 haftalık lig değerlendirmesi

Çukurova Belediyesi Adana Demirspor Voleybol takımında Fenerbahçe Opet maçı hazırlıkları devam ederken antrenör Mustafa Umut Uysal medyanın sorularını cevaplandırdı.

Çukurova'nın Sultanları'nın Teknik Sorumlusu Uysal'ın açıklamaları şöyle:

3 Kasım'da başlamış olduğumuz ligde bugün itibariyle sekiz maçımızı tamamladık. Sekiz maçta beş galibiyet alarak devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta cumartesi günü bu cumartesi de Fenerbahçe'yle oynayacağız. Lige yeni bir çıkan takım olarak aslında istediğimiz hedef doğrultusunda devam ediyoruz. Hedefimiz olan kendimizce belirlemiş olduğumuz hedef maçlarımızı kazanmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. 
 
Beş maçımız kaldı. Sezonun ilk devresinde. Yine bu maçların içerisinde kendi hedefimiz olan kazanmamız gereken maçlar var. Hazırlıklarımız buna göre devam ediyor. Inşallah  bu süreçte de. Ekstra galibiyetler olursa bizi sıralama anlamında daha da yukarıya taşıyacaktır diye ümit ediyoruz. Beklentimiz de bu yönde. Ama genel olarak baktığımız zaman şu anda hem bulunduğumuz pozisyon. Galibiyet anlamında istediğimiz yerdeyiz. Çünkü ligde galibiyet esas. O yüzden de ne kadar galibiyet fazla olursa o kadar yukarıda oluyoruz. Şu an itibariyle hesapladığımız yönde Ilerliyoruz. Iyi durumdayız. Devreye de bu şekilde iyi bir pozisyonda tamamlamak istiyoruz.
 
Şimdi şöyle, işin aslı biz tabii ki de Sultanlar Ligi'ndeyiz ama biz Adana için aslında kadın voleybol takımı bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirmeli. Ben öyle görüyorum. Çünkü bu hem. Adana'nın imajı adına hem de kadın voleyboluna Adana'daki kız çocuklarının  yaklaşımı adına çok önemli. Biz haftada üç gün ASKİ Spor Salonu'nda çalışıyoruz. Altyapılarımız. Çalışıyor. Kendilerine ait bir salon var. Orada çalışıyorlar. Haftanın bir günü de zaten müsabakalar oluyor. Dediğim gibi bütün yaş gruplardan oluşan bir yarışmacı grubu. Var.  Orada da bu işe gönül vermiş uzun süredir bu işe emek veren antrenörlerimiz var iki tane. Onlarla çalışıyoruz. Tabii ki ilerleyen dönemde biz bunu. Büyütmek istiyoruz. 
 
Gerçekten çok büyük bir ilgi var. Hem kulüp bazında onursal başkanımız Soner Çetin hem de Adana Demirspor Kulübü Murat Sancak çok ciddi yatırımları ve istekleri var bu konuda ve halk da şu anda inanılmaz derece destek veriyor. Takımımıza sahip çıkmış durumda. Şu anda Türkiye'de kapalı gişe oynayan tek kulüp biziz. Maç ayırmadan kendi iç sahadaki maçlarımızda her maç iki bin yüz, iki bin iki yüz kişiye ulaşabiliyor.  Salonun yetersizliğinden dolayı dışarıda kalan seyircilerimiz de oluyor.
 
Öte yandan Genel Menejer Tuğçe Keçeli ise şunları söyledi:
 
Görüntülü değerlendirme sistemi işte AXA Sigorta'nın sponsorluğunda olduğu için güvenilir değerlendirme sistemi olarak adlandı. Oluyor. Aslında voleybolun varı. Kameraların yerleşimi nedeniyle belirli bir derinlik ihtiyacınız var metre açısından. Ve bunun bir standardı var ve bu kulüplerin inisiyatifinde değil. Kullanılan sistem Türkiye Voleybol Federasyonu'nun onayladığı lisan. Yazılımı belli, kablolaması belli. Gelip kuran firmanın kim olduğu federasyon tarafından belli. Bir iş. Şeffaf. Başka birçok branşa göre. Çünkü saha içerisinde anında görüyorsunuz. Ve biz kulüpler olarak bu olanağı, bu sistemin kurulabilmesi olanağını eee Sultanlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz için sağlamakla yükümlüyüz. Adnan Menderes'in derinliği bu sisteme bizim sağlama yük. yerine getirmemize izin vermiyor. Dolayısıyla büyükşehir belediyesinin sağ olsunlar çok büyük katkıları ve yardımlarıyla bize günlük temelde de oldukça destek oluyorlar.