Anahtar Partisi'nden ÇGC'ye ziyaret
Anahtar Parti STK’lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Çetin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette, yerel basının sorunları ele alındı.
Beraberinde Genel Sekreter Nihal Ağca, İl Başkanı Av. Atilla Karataş, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Sırrıoğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Girgin ile birlikte ÇGC’yi ziyaret eden Çetin; özellikle basın sektöründeki sıkıntıların, son genelgeyle daha da arttığına dikkat çekti.
Her örgütlenmenin bir ihtiyaçtan doğduğunu, mevcut siyasi partilerin halkın ihtiyaçlarına cevap veremez olduğunu belirten Çetin; ”Genel Başkanımız Yavuz Ağıralioğlu liderliğinde, halkımızın sorunlarına çözüm üretecek, siyasi tıkanıklığı aşacak, vatandaşlarımızın belli siyasi partiler arasında sıkışıp kalmalarını önleyecek çalışmalara imza atmak için yola çıktık. Kısa sürede vatandaşlarımızın teveccühleriyle karşılaştık. Gittiğimiz her yerde sevgi gösterileriyle karşılandık. Anahtar Parti olarak; yurt genelindeki örgütlenme çalışmalarımızı sürdürürken, vatandaşlarımızla da bir araya gelerek parti politikalarımızı anlatıyor, sorunları yerinde tespit ederek notlar alıyoruz. İleri Türkiye hedefiyle çıktığımız yolda Anahtar Partisi olarak hak-hukuk-adalet arayışımız devam edecek” dedi.
GENEL BAŞKAN ADANA’YA GELİYOR
Anahtar Partisi Genel Sekreter Nihal Ağca; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyelerini; Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun 28 Aralık 2024 Cumartesi günü Adana’daki programına davet etti.
Ağca; “Bugün ülkemizde en büyük sorun adalet noktasında yaşanıyor. ‘Geç gelen adalet, adalet değildir’ denir. Bu memlekette adaletten ümidini kesmiş olanlar için adaleti tutacağız. Üretenin hakkını alması için alın terinden yana olacağız. Tarlada gece gündüz çalışan, harmanda hissesini alamayıp elleri iki yana düşmüş olan çiftçinin nasırlı ellerinden tutacağız. İş imkanı hayalleriyle üniversitelere girmiş, diploması elinde iş bulamayan çocuklarımızın hayallerini gerçekleştireceğiz. Devlet-Millet ve gelecek için mücadele edeceğiz. Ortak akıl olarak ileri Türkiye hedefimizi gerçekleştirmek için yola çıktık” diye konuştu.
Sivil toplum örgütlerinin varlığının ve güçlü olmasının demokrasinin de göstergesi olduğunu ifade eden Ağca, bu konudaki çalışmaları önemsediklerini ve her kesimden katkı beklediklerini vurguladı.
“YEREL BASIN NEFES ALAMAZ HALDE”
ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek; yerel basının sorunları hakkında Genel Sekreter Ağca ve beraberindeki heyete bilgi verdi.
Esendemir; şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı genelgesinin ardından Anadolu’da yüzlerce gazete yayınına son vermek zorunda kaldı. Bir yanda ekonomik kriz diğer yanda gelir kaynakları azalan gazeteler kapanırken, yüzlerce gazeteci de işsiz kaldı. Basın İlan Kurumu’nun özellikle haftalık, 15 günlük ve aylık gazetelere getirdiği kriterleri karşılamak bugün ki şartlarda imkansız. Genelgeyle birlikte yerel yönetimlerin abone ve İlan vermeleri de yasaklandı.
BİK’in istediği şartları yerine getirmeye çalışsanız da; büro masrafları, SGK, maaşlar ve diğer giderlere ek olarak baskı ve dağıtım giderleri de eklendiğinde, resmi ilanlardan gelecek olan miktar yetersiz kalmaktadır. Haliyle bu ortamda birçok gazete çaresiz şekilde yayınına son verdi. Öncellikle; genelgenin revize edilmesi, basınla ilgili bölümlerinin kapsam dışına çıkarılması gerekiyor. Ayrıca devletin; SGK primleri, damga vergisi, KDV gibi birçok konuda gazetelerin bazı giderlerini sübvanse etmesi gerekmektedir. Dağıtım tekeli de özellikle yerel basının en büyük sorunları arasında yer alıyor. Her yöneticinin; çok zor şartlar altında yayın hayatını sürdüren, basın meslek ilkelerine bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, gerçek basın emekçilerine ve basın kuruluşlarına ihtiyacı vardır.”
Ziyarete; ÇGC Başkan Yardımcılarından Abdullah Engin Kanber, Yönetim Kurulu üyeleri Çetin Ulucan ve Mutlu Mete de katıldı.
Yeni Site Tasarımız Nasıl Olmuş?