Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer: Ak Partiliyim, ama oyum Soner Çetin'e

Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer: Ak Partiliyim, ama oyum Soner Çetin'e
Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer: Ak Partiliyim, ama oyum Soner Çetin'e

AESOB Başkanı Niyazi Göger, yerel seçimlerde tavrının net olduğunu, Çukurova’da mevcut belediye başkanı Soner Çetin’e destek vereceklerini söyledi. Niyazi Göger, “Ben AK Partili’yim kendisi CHP’liydi, şimdi İYİ Parti adayı. Ama sözünün eri, önemli hizmetler yapan bir belediye başkanı. Her yerde söyledim, burada da tekrarlıyorum oyum Soner Çetin’e” dedi. 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Niyazi Göger, yerel seçimler öncesi Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova adayı Soner Çetin’den yana net bir tavır koydu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanı Cihan Özkan ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte AESOB’yi ziyaret etti. Soner Çetin’e büyük ilgi gösteren AESOB Başkanı Niyazi Göger, esnaf odaları başkanlarının da katıldığı toplantıda, Soner Çetin’e destek vereceğini açıkladı ve diğer başkanlardan da aynı tavrı beklediğini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI ESNAFA RAKİP OLMAMALI

“Belediye başkanımızı mahallemize ilçemize hizmet etsin diye seçiyoruz, karşımıza rakip olsun diye seçmiyoruz” ifadesini kullanan Niyazi Göger, Esnaf Odaları Birliği kongresi öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendilerine karşı kapı kapı gezdiğini hatırlattı. Niyazi Göger, “O dönemde Soner Çetin başkanımda telefonla görüştüm. Bana ‘ben sivil toplum kuruluşlarına karışmam’ dedi. Seçimi kazandık iki gün sonra ‘hayırlı olsun’a geldi. Ben o zaman dedim ki ben AKP Parti’liyim kendisi Cumhuriyet Halk Parti’liydi. Ama yerel seçimlerde siyaset yoktur. Yerelde kişiye oy verilir. Genelde herkes partisine oy verir. Ayrıca listelere bakıyoruz Ali Batman’ı, Veli Andaç Durak’ı yazmış. Bizim üzerimize düşen Soner Çetin’e destek vermektir. Ben her yerde söylüyorum Soner Çetin’e destek vereceğim” dedi.

BANA KUMPAS KURDULAR OYUNU BOZDUM

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de “İnsan sözünün eri olmalı, ahde vefa duygusu gelişmiş olmadı. Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında durdum. Kimseyi satmadım. Belediye başkanının görevi birlik başkanlarının seçimlerine karışmak, oda seçimlerine karışmak, dernek seçimlerine karışmak değildir. Belediye başkanı seçilen kişi kenti dizayn etme niyetinde olmamalı. Böyle davranınca esnaf odaları tavır koydu” şeklinde konuştu.

10 yıldır belediye başkanı olduğunu 1923 yılında CHP’yi kuranların torunu olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Bununla gurur duyuyorum. O bayrağı düşürmeden partinin her kademesinde görev yaptım. Bugün partinin yönetiminde olanlar partinin önünden geçmezken biz bu partiye hizmet ettik. Halkla iç içe bir belediyecilik anlayışına sahibim. Esnafla hep birlikte oldum. Böyle çalıştım ama genel başkana sahip çıktığım için kumpaslarla beni saf dışı ettiler. 2009’da büyükşehir adayı yaptılar 1 hafta sonra adaylıktan aldılar ama sesim çıkmadı. Siyasette benim başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. 2014’te daha önce kabul etmediğim ilçe belediye başkan adaylığını önerdiler. Sonra 2019’a kadar Büyükşehir Belediye başkan adayı sensin dediler ama yine Çukurova’yı verdiler. Aynı anda açıkladıkları için sıkıntı olmadı. 2024 Zeydan beye görevi verdiler bizi açıklamadılar. Her hafta Salı, yok perşembe yok Cuma erteleye erteleye 13 Şubat’a kadar oyaladılar. Amaçları benim adaylığımın önüne geçmekte. Başka yerden aday olmamı önlemeye çalıştılar. Ben bu oyunu bozdum” dedi.

SONER ÇETİN’E OY VERMEKLE KİMSE PARTİSİNDEN VAZGEÇMEZ

Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

“Beni çağırsalar deseler ki başkanım kusura bakma seninle aynı düşünmüyoruz seni aday yapmayacağız deseler kenara çekilmeyi bilirim. Benimki koltuk sevdası değil. Sadece yapılan haksızlığın cevabını vermek. Ben onurlu bir mücadele veriyorum. Ben CHP’li olmaktan onur duyuyorum ama hiçbir zaman siyaset yapmadım. Halkın tamamını kucakladık herkese hizmet götürdük. O yüzden bize herkesin başkanı dediler. İyi ki öyle yapmışım. Bugün bunun yararını görüyoruz. Biz kimseye partinizi değiştirin demiyoruz. Soner Çetin’e destek vermekle kimse partisinden vazgeçmiş olmuyor. Aytaç Durak 5 kez farklı partilerden seçim kazandı. Halk bu ayrımı yapabiliyor. Partiye bakmıyor adayın kim olduğunu önemsiyor.

SEÇİMİ ÖNDE GÖTÜRÜYORUZ FARK DAHA DA AÇILACAK

Yerel seçimde kale diye bir şey olmaz. Adam odunu koysam seçilir diyor. Bu halk odunu mu seçecek adamı mı, göreceğiz. Aday yapılan arkadaşımız iyi biri olabilir ama Çukurova’yı bilmez. Bunu kendisine de söyledim. Çukurova’nın sorunlarını bilmez. Arkadaşımız Seyhan için kendisini hazırlamış. Çukurova’nın iki sokağını bilmez. Bu seçimde siyaseti bir kenara bırakın güvendiğiniz inandığınız adayı destekleyin.”

Başkan Soner Çetin elinde 3 araştırma sonucu olduğunu, tümünde de seçimi önde götürdüğünü açıklayarak “Bunların birinde 4, birinde 5, diğerinde 6,5 puan park var. Seçim yaklaştıkça fark daha da açılacak. Bu CHP’de de değişime neden olacak. Bu yanlışları yapıp aday borsası kuranlar çekip gidecek. Bu son dönemim zaten. Sorunları çözüp 5 yıl sonra köşeme çekilmek istiyorum” diye konuştu.