Gökhan Üney Seyhan Belediyespor'un geleceğini anlattı

Gökhan Üney Seyhan Belediyespor'un geleceğini anlattı
Gökhan Üney Seyhan Belediyespor'un geleceğini anlattı

Seyhan Belediye Spor Kulübü Kaptanı ve sözcüsü Gökhan Üney, Seyhan Belediye Spor Kulübü’nün yeni başkanını katıldığı bir radyo programında açıkladı. Seyhan Belediyespor Kulübü'nün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Belediyesinde görev yapan, yılların emekçisi Ümit Filazi oldu.

SELÇUK ÖZKÖK KONUSU

Seyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürü Gökhan Üney, şöyle konuştu: “Selçuk Özkök işlerinin yoğun olması sebebi ile Belediye Başkanına bizzat istifasını vermiştir.Kimse Selçuk Özkök’ün istifasını istemiş değildir.  4 gün önce biz yeni başkanımızı seçmiştik. Şu an yine belediyemiz bünyesinden yılların emekçisi olan Ümit Filazi arkadaşımız yönetim kurulu üyeliğinden, oy birliği ile başkanlığa seçildi. Ben hala takımın genel kaptanı ve sözcüsüyüm.”dedi.

HALKA YÖNELİK BAŞKAN

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ınçok iyi bir vizyona sahip, halka yönelik bir Başkan olduğunu dile getiren Gökhan Üney,“ Belediye olarak, ilerleyen süreçte söz verdiğimiz bütün çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.Tabi Pandemi sürecinde amatör maçlar oynanmıyor, BAL Ligi ertelendi.Kulüplerimizde ciddi sıkıntı yaşıyor. Bu süreçte Belediye Başkanımız 34 kulübün Antrenörlerine bir nebze de olsa yardım sözü vermişti. Akkapı’da bulunan ‘Seyhan Dikimevi’nde’ amatör kulüplere forma desteğimiz olacaktı. Ancak Pandemiyle birlikte henüz odaklanamadık. İlk çalışmalarımızı tesisimizin bölgesinde bulunan AkkapıSpor’a malzeme dikimiyle başladık. Bu bizim için hem örnek bir çalışma olacak,hemde önce kendi kapımızın önünü süpürmekle başlamış olacağız.”diye konuştu.

SPORUN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Seyhan Belediyespor’ da şampiyon olma gibi hedeflerinin olmadığına vurgu yapan Gökhan Üney :“Olursa da önü açılsın mantığı ile bakıyoruz. Belediye Başkanımızın basın toplantısında da duyurduğu gibi bazı branşlardan biraz geri çekileceğiz. Daha fazla altyapıya yoğunlaşacağız. Örneğin futbolda biraz masrafı kısacağız ve altyapıya yükleneceğiz. Altyapıdan yetişen çocuğumuz çıkar oynar, kazanır- kazanmaz kendini gösterir. Sonuçta hayatını kurtarabiliyorsa biz mutlu oluruz. Ligden düşeriz düşmeyiz öyle bir kaygımız yok. Belirlediğimiz yaklaşık 3, 4 branşta biz müsabıklığı bırakıp altyapıya odaklanacağız.Çocuklarımızın önüne hiçbir engel koymayacağız. Sadece yaş sınırı koyabiliriz. Başkanımızın talimatı ile çalışmaları geçen hafta başlattık, kulüp başkanlarımıza da ilettik. Bundan sonra bizim için önemli olan Adana sporunun önünü açmak, çocuklarımızın hayatını kurtarmak.”

RAKİP OLMAMALI

Belediyelerin takım kurarak amatör kulüplere rakip olmaması gerektiğini belirten Üney, yaptığı açıklamada “Kurum takımları nerede aktivasyon gerçekleştir ve yatırım yapar? Kentin eksik kalmış bir branşını tamamlamak adına yapabilir. Kurum takımlarının; örneğin futbolda kendini parçalamasını açıkçası yadırgarım.Çünkü Adanaspor, Demirspor gibi ciddi takımlarımız var.Yine bu şehrin 3. Lig’ de Kozan Spor gibi mücadele eden takımları var.  BAL Ligi’nde kaç tane takımımız var? Yani kurum takımları biraz kentin eksik kalan yerlerine odaklanmalı. Örneğin atletizm branşı…  Yani bu şehrin sönmüş bir noktasında Seyhan Belediye Spor atletizmde Süper Lig’de ciddi anlamda Galatasaray, Ankara gibi takımlarla mücadele eden bir takım ve başarı sağlıyor. Belediye takımları müsabık takımlar kuracaksa, kentin eksik olduğu noktada el atmalıdır.”şeklinde konuştu.