Vali Elban'dan 10 Kasım mesajı

Vali Elban'dan 10 Kasım mesajı
Vali Elban'dan 10 Kasım mesajı

VALİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN “10 KASIM GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İRTİHALİNİN 84. YIL DÖNÜMÜ” MESAJI

Azmi, mücadeleci kişiliği ve ileri görüşlülüğüyle Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış, milletinden aldığı güçle büyük bir kurtuluş mücadelesinin başkahramanı olmuş ve eşsiz bir gayretin sonucunda yok edilmeye mahkûm bırakılmış bir milleti yeniden ayağa kaldırmayı başarmış büyük bir liderdir Gazi Mustafa Kemal Atatürk. 

Sömürgeci güçlerin ülkemiz ve milletimiz üzerindeki gayelerini boşa çıkaran ve bu hain emelleri ecdadımızla yazdığı kurtuluş destanıyla Anadolu toprağına gömen, milletimizin makûs talihini yenmesine vesile olan, hem milletimizin hem de bütün dünyanın takdirini kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

84 yıl önce bugün aramızdan sadece bedenen ayrılan; ancak fikirleri, anlayışı ve icraatlarıyla daima aramızda yaşayan ve sonsuza dek yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamanın da anmak kadar mühim olduğunu düşünüyor, bu duygularla çalışmalarımızı ondan bize miras kalan Cumhuriyet’imizi hep daha ileriye taşımak, Atatürk’ün en güzel eserinin ölümsüz olmasını sağlamak ve devletimizin gücüne güç katmak uhdesiyle yürütüyoruz. 

Yüce Türk milletinin her bir ferdi bugün; ecdadımızın milli hâkimiyete doğru sürdürdüğü kutsal yürüyüşün mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sonsuz minnetin eşliğinde, Atatürk ilke ve inkılâplarının doğrultusunda uygarlık yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerleyiş; aziz milletimizin geleceğe her daim umutla bakan ve kararlılıkla ilerleyen yanını besleyen en büyük ateştir. 

Vatan sevdamızı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler olmak üzere, yıllardır mukaddes topraklarımızı ve yurdumuzun bütünlüğünü korumak uğruna verdiğimiz şehitlerimiz, bu uğurda ölüme koşarak giden kahraman gazilerimizin cesareti güçlendirmiştir.

Ataları her dönemde önüne çıkan tüm engelleri teker teker aşan yüce gönüllü bir milletin evlatları olarak bizlere düşen en önemli görev; ecdadımızın bu azim ve kararlılığını, milli değerlerimizi yaşatmak ve korumaktır.   

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve bağımsızlık mücadelemize emek veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum.