Vali Dr. Süleyman Elban'dan 5 Ocak Mesajı

Vali Dr. Süleyman Elban'dan 5 Ocak Mesajı
Vali Dr. Süleyman Elban'dan 5 Ocak Mesajı

VALİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 5 OCAK ADANA’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJI

          Yüce milletimiz, tarih boyunca elde ettiği zaferlerle bize bir Türk’ün asla vatansız olamayacağını kanıtlamıştır. Takvimlerimizin 5 Ocak 2023’ü gösterdiği bu anlamlı günde, güzel Adana’mızın işgalden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde, bağımsızlık duygusu adeta bir nakış gibi yüreğine kazınmış asil bir milletin ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

         Vatanından koparılan ve bağımsızlığı elinden alınan her Türk, kalbi bedeninden sökülmüş gibi nefessiz kalır. İşte bizleri geçmişten bugüne vatanımıza, milletimizin birliğine ve bağımsızlığımıza görünmez bir zincirle bağlayan duygu bu nefessizlik hissidir. Aziz milletimiz tarihin tüm dönemlerinde yaşadığı toprakları kendine yurt edinmek için büyük mücadeleler vermiş, asırlardır hür yaşamış ve bu sebeple bağımsızlık adeta temel yaşam kaynağı olmuştur. Özgürlüğüne bu kadar düşkün bir milletin işgalci güçlere karşı takındığı tutum karakterine bağlı olarak gelişmiştir. 

         Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuz topraklarında gerçekleştirilen işgallerden Adana’mız da nasibini almış, bu kutlu topraklar şanlı bir direnişe sahne olmuştur. Fransızlar tarafından işgale uğrayan Adana ve çevresinde ecdadımız büyük bir mücadele vermiş, verilen mücadele 5 Ocak 1922’de işgal kuvvetlerinin hezimetiyle sonuçlanmış, düşman bir daha dönmemek üzere bu topraklardan gönderilmiştir. Atalarımızın büyük fedakârlıklarla canını ortaya koyarak bizlere bıraktığı bu toprakları bizler de tüm benliğimizle koruyacak, vatanımızın bütünlüğüne halel gelmemesi için daima çalışacağız. Milli ve manevi değerlerimizin ışığında, bayrağımızın gölgesinde vatanımıza sahip çıkacak, onu tüm kötülüklerden koruyarak gelecek nesillerimize miras bırakacağız.

         Geçtiğimiz sene Kurtuluş Günü’müzün 100. yıl dönümü anısına ilimiz genelinde düzenlediğimiz birbirinden farklı 100 etkinlikle Adana’mızın düşman işgalinden kurtuluşunu büyük bir coşkuyla kutladık. Adanalı hemşehrilerimiz ve milletimiz için manevi değeri çok yüksek olan bu anlamlı günün coşkusunun tüm ilimize sirayet etmesi, kurtuluş sevincimizin yüreklerimizden taşmasına vesile oldu. Bu sene de Cumhuriyet’imizin İlanı’nın 100. yıl dönümünü idrak edeceğimiz için çok heyecanlıyız. Bu 100 yıllık süreçte büyüyen ve gelişen bir ülke olarak daha nice yüz yıllara aynı inanç ve azimle ulaşacağımızdan eminim. İlimizin ve yurdumuzun bağımsızlığının, milletimizin egemenliğinin sonsuza dek sürmesi için aziz milletimizin hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını biliyor ve milletimizin yüce gönüllülüğüyle daima gurur duyuyoruz. 

         Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan Tufan Paşa’yı, Saim Bey’i, Müftü Kasım Hoca’yı,  Fekeli Gizik Duran’ı, Ramazanoğlu Suphi Paşa’yı, Yüreğir müfreze komutanlarından Molla Nasrullah’ı, Millî Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu’nu, Cemil Nardalı’nı, Ahmet Remzi Yüreğir’i, ilk kadın şehidimiz Rahime Hatun’u, Gülekli Hatice’yi, Kara Fatma’yı, İbo Osman’ı ve Adana’mızın kurtuluş tarihinde mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.