SPOR ŞUBE MÜDÜRÜ KARAGÖZ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

SPOR ŞUBE MÜDÜRÜ KARAGÖZ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
SPOR ŞUBE MÜDÜRÜ KARAGÖZ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Umut Karagöz, spor basınıyla bir araya geldi; '5 Ocak Yeni Adana Stadyumu' ile ilgili olarak alınan güvenlik önlemlerini anlattı.. Karagöz, kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi; önemli açıklamalar yaptı..

YAZ DÖNEMİ TESPİTLER YAPTIK

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Umut Karagöz, “Adana İl Emniyet Müdürümüz Sayın Doğan İnci başkanlığında yaz döneminde stada giden yollar, fiziki altyapı, taraftarların geçiş güzergahı ve biletlerle ilgili tespitler yapılıp, gerekli adımlar atıldı. Sorun ve sıkıntıları masaya yatırıp, çözüm yolunda gereken adımları attık. Adana Demirspor-Beşiktaş maçı bir test niteliği taşıyordu; herkes artı ve eksilerini gördü, biz de üzerimize düşeni gördük” dedi.

TARAFTARIN DIŞARIDA BEKLEMESİ İŞİMİZE GELMEZ

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Umut Karagöz, “Çalışmalarımızı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a göre yapıyoruz. Her maç öncesi sosyal medyayı takibe alıp, olası bir hakaret, tehdit veya provokasyona karşı gereken adımları atıyoruz. Taraftarlara karşı her zaman kibar davranıp, yapıcı olduk. Onların stada güven ve huzur içinde girmesi için süreci hızlandırıp, yardımcı oluyoruz. Bir tek taraftarın dahi dışarıda beklemesi işimize gelmez” diye konuştu.

BİZİM İÇİN HERKES KANUNLAR ÖNÜNDE EŞİTTİR

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Umut Karagöz, “Polisin taraftarı bekletip içeriye almadığı yönündeki haberler asılsız. TFF’nin talimatı açık ve net. Stada girişi yasak olan taraftarları içeri almadık. Üzerimize düşeni yaptık. Teknik sorunlar bizi ilgilendirmez. Sayın müdürümüz Doğan İnci’nin talimatıyla statta görevli yaklaşık bin 400 polisin araçlarıyla gelmesi yasaklandı. Burada amaç; taraftarların otoparkta sorun veya sıkıntı yaşamaması. 6222 sayılı kanunu herkes için eşit şekilde uyguluyoruz. A veya B takımı diye bir ayrım söz konusu değil. A veya B takım seyircisine yine aynı şekilde ayrım yapmadık; yapmayız da. İşimizi adaletli yapıyoruz. Bizim için kanunlar önünde herkes eşit. Kimseye ya da herhangi bir takıma ayrıcalık yapmayız. Kanun neyse onu uygularız. Bugüne kadar ayrım yapmadığımız gibi bundan sonra da ayrım yapmayız" şeklinde konuştu.

KARTI OLMAYAN STADA GİREMEZ

Adana Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Umut Karagöz, “Stada girişte yığılma yaşanmaması için taraftarları 3 saat öncesinden içeri alıyoruz. Taraflarımız bunu çok iyi anlamalı. Kapılar ne kadar erken açılırsa; girişler o kadar iyi olur. Bekleme olmaz; ortam gerilmez. Stada girişte taraftarlar yanında bozuk para getirmemeli. Sadece bozuk para değil; yanıcı, patlayıcı, kesici aletler de getirmemeli. Bunlar her yerde geçerli. Lütfen duyarlı olalım. Kimse mağdur olmasın. Kulüp çalışanı dahi olsa; kulüpte çalıştığına ait kartı olması zorunlu. Kartı olmayan, kulüple bağını ispatlamayan hiç kimse stada giremeyecek. Biz kimin kulüp doktoru, kim malzemeci bilemeyiz" dedi.

KAYNAK: SONER KAN(Akşam Gazetesi)

Katkılarından dolayı değerli kardeşimize teşekkür ederiz

sporşubeaçıklama.jpg