Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi'nin kazandığı Altın Kemer mahkemelik oldu

Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi'nin kazandığı Altın Kemer mahkemelik oldu
Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi'nin kazandığı Altın Kemer mahkemelik oldu

Karaisalı İlçe Belediyesi’nce yapılan Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde taahhüt edilen "3 kez üst üste kazanan sporcu altın kemeri alır" kuralı mahkemeye taşındı.

Türkiye’nin en eski karakucak güreşlerinden Karaisalı Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin son yapılan 3 turnuvasında şampiyon olan Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu İbrahim Bölükbaşı’ya, kurallar gereği verilmesi gereken 910 gram 24 ayar altının verilmediği mahkeme kayıtlarından ortaya çıktı.

2018 yılında dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi yönetimince alınan 910 gram altın tutanaklara göre Karaisalı Belediyesi’nde görünüyor. 3 Ağustos 2018 tarihli belgede dönemin Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, Daire Başkanı Halil Hızlısoy ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan'ın konuyla ilgili tutanakta imzaları bulunuyor. Belgede ise "3 yıl üst üste baş pehlivan olacak sporcuya verilecek" denilerek 910 gram 24 ayar altın vurgulaması yapılarak her şey kayıt altına alınmış.

Güreş Federasyonu’na intikal eden ve federasyonun sporcu lehine görüş bildirdiği konu ise halen mahkemede görüşülmeye devam ediyor. Hatta 2021 yılında Türkiye Güreş Federasyonu Karaisalı Belediye Başkanlığına resmi bir yazı yazarak Baş Pehlivan olan İbrahim Bölükbaşı'na ödülün verilmesini istiyor. Güreş Federasyonu Edirne'de düzenlenen Kırkpınar güreşleri'nde pandemiden sonra yapılan organizasyonda üst üste 3 kez Baş Pehlivan olan Ali Gürbüz'ün ödülünü aldığı da örnek olarak resmi yazısında vurgulama yapıyor.

2018 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi’nce alınan ve Karaisalı Belediyesi’ne tutanakla teslim edilen altının sporcuya verilmemesine gerekçe olarak 2020 yılında pandemi nedeniyle güreşlerin yapılmaması gösteriliyor.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi ise 2020 yılında Karaisalı Belediye Başkanlığına bir resmi yazı yazarak ödülün kendilerine iadesini istiyor. Ancak, gelen yazıda güreş organizasyonlarının devam ettiğini belirterek ödül iade edilmiyor. Daha sonra Mahkemeden Büyükşehir Belediyesi'ne gelen resmi yazıda talep edilen tüm belgeler ilgili mahkemeye gönderiliyor.

Öte yandan mahkemenin Eylül ayında görüşülmesine devam edilecek. Spor kamuoyu ise merakla mahkemeden çıkacak kararın sonucunu bekliyor.