Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi'nde başarılı sporcular ödüllendirildi

Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi'nde başarılı sporcular ödüllendirildi
Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi'nde başarılı sporcular ödüllendirildi

Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni S. Eylül Aka, okul bahçesinde düzenlediği törende 2021- 2022 Eğitim ve Öğretim yılında Dünya ve il genelinde düzenlenen okullar arası sportif müsabakalarda derece alan öğrencileri ödüllendirdi.

Bu öğrencilerden biri olan Gülrana Yaşar, KickboksPointfight Dünya Kupası Yıldızlar Kategorisinde aldığı Dünya ikincisi derecesiyle Adana’mıza ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Sadece bir dönem içinde birçok derece alan öğrencinin olmasına duyarsız kalamadığını belirten Eylül Öğretmen, onlara özel hediyeler hazırlama ihtiyacı duyduğunu belirtti. Her öğrenciye üzerlerinde özel olarak kendi adlarını yazdırdığı ve taraftarı oldukları şehrimizin iki güzide takımı Adanaspor ile Adana Demirspor formalarını ve takımlarımızın Atatürk logolu atkılarını hediye etti. Tören sırasında,  hem sporcu gençlerimizin hem de onları izleyen okul arkadaşlarının coşkusu ve desteklerinin son derece yüksek olduğu gözlendi.

“YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Öğrencilerini tek tek kürsüye çıkaran, başarılarını anons eden, kutlayan ve hediyelerini sunan Eylül Öğretmen, dereceye giren tüm öğrencilerin büyük bir başarı sınavından geçtiğini ancak Gizem Boztepe, Eren Deveci, Sudenaz Aydın’ın başarılarının bir değil on kere dahi kutlansa yeterli olmayacağına dikkat çekti. Eylül Aka, “Çünkü öğrencilerimiz antrenmansız, eğitimsiz, taktiksel bilgiden yoksun bir şekilde çıktıkları yarışmalarda bu başarıları kazanmışlar. Kendilerini yürekten kutluyorum; emeklerine, yüreklerine sağlık. Sakatlık geçirmemiş olmaları benim için adeta bir mucize. Bu yönden çok mutlu oldum ama bir o kadar da endişe duydum. O yüzden gençlerimiz için hemen spor kulübü arayışına girdim.” şeklinde konuştu. Eylül Öğretmen, kulüp sporcusu olan öğrencilerin onları yetiştiren, emek harcayan ve her imkânı sağlayan kulüplerine teşekkürlerini iletti.

“PROFESYONEL EĞİTİM ALACAKLAR”

Sporun ciddi bir iş olduğunu, bu yüzdendir ki öğrencilerin ehliyetli, profesyonel ellerde yetiştirilmeleri gereğini vurgulayan ve bunun için de elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirten Eylül Öğretmen, “Öğrencilere sordum; Gençler lisanslı spor kulübü sporcusu olmak ister misiniz? diye. Kendileri de canı gönülden istediler bunu. Öğrencilerimizin aileleri onay verirse gelecek haftadan itibaren kulüplerine kaydettireceğim, kulüpleri hazır. Bundan sonra alanlarında eğitimli, bilgili, ehliyetli hocalarla; ayakkabılarından eşofmanlarına kadar alanlarındaki her türlü sportif ihtiyaçlarının karşılanacağı kulüplerde spor yapacaklar. Müsabakalara hazırlıklı bir şekilde çıkacaklar. Çünkü spor, sadece yetenek değil; bir bilgi, disiplin, azim ve eğitim işidir. Bu yüzden de gelecek yıllarda okulumuzda daha birçok madalya töreni yapılacağına inanıyorum. Ama onlardan hepinizin huzurunda bir söz istiyorum: Derslerini aksatmadan, kulüp kurallarına uygun disiplinli ve çalışkan birer sporcu olacak mısınız? diye sorduğunda her öğrencisinden olumlu yanıt alan öğretmen ve sporcular tüm öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Eylül Öğretmen, Gençler unutmayınız, Ulu Önder M. Kemal Atatürk, ‘Ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.’ demiştir.” ifadelerini kullandı. 

“GELECEK SİZİN ESERİNİZ OLACAK!”

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni S. Eylül Aka, sözlerini şöyle tamamladı: “Sevgili öğrencilerim, sizden yine benzer başarıları bekliyorum, her zaman sizlerin de yanınızda ve destekçinizim. Yeter ki sizler de derslerinizin yanı sıra sporla, sanatla, bilimle ilgilenin, güzel uğraşılarınız olsun, kötü alışkanlıklara meyletmeyin. Aydınlık bugünler ve gelecek sizin eseriniz olacaktır.” diye konuştu.

OKUL (1).JPG

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ŞÖYLE:

 

1.Gülrana Yaşar -Kick Boks Point Fightıng Dünya Kupası Yıldızlar Kategorisinde Dünya ikincisi

2.Eren Aktürk -Gülle Atmada Adana 1. Ve Disk Atmada Adana 3.sü

3.Ardan Ertürk -80 M. Koşuda Adana 1. Ve 100 Metre Koşuda Adana 3.sü

4.Gizem Boztepe -Uzun Atlamada Adana 1.

5.Akasya Sert -Gülle Atmada Adana 2.

6.Eren Deveci -Yüksek Atlamada Adana 2.

  1. Fethiye Ersöz -Gülle Atmada Adana 3.sü
  2. Sudenaz Aydın -100 M. Koşuda Adana 3.sü ve Uzun Atlamada Adana 3.Sü
  3. Ecrin Buse Dural -Dart Şampiyonası Bireysel Adana 2.
  4. Dilan Radar -Badminton Adana İl Birincisi
  5. Fatma Ece Öztürk- Dart Şampiyonası Bireysel Adana 3.sü
  6. Hale Aykırı -‘’Atatürk ve Gençlik’’ Konulu Resim Yarışmasında Adana İl 1.