İZCİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE DESTANI'NI KUTLADI

İZCİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE DESTANI'NI KUTLADI
İZCİ ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE DESTANI'NI KUTLADI

Adana 'nın Sarıçam ilçesinde bulunan Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında özgün çalışmalarla göz doldurdu.

Okullarda genel olarak sabah töreni formatında kutlanan proğramlara alternatif üretmek istedikleri söyleyen, Kutlama Programı Sorumlusu Öğretmen/İzci Lideri Yaşar Çıraklı yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

"Eğitim sadece sınıfta konu anlatmak,kitap okumak demek değildir. Bu bilgi vermektir,öğretimdir. Eğitim ise yaparak yaşayarak elde edilen bir davranış değişikliği sürecidir. Bundan hareketle biz de zaman zaman derslerimizi zaman zaman da sosyal faaliyetlerimizi atölye formatında, yaparak yaşayarak sevilen istenen özlenen faaliyetler yapmak istedik. Hafta kapsamında 21 adet etkinlik planladık. 

İçin de müzik de var sohbet de var konser de var hatim de var. Maksadımız, çocukların da içinde olduğu sorumluluk aldığı, severek yaptığı, yaşayarak öğrendiği bir süreci yaşatmak. Kişisel becerileri anlamında özgüven,cesaret, sosyalleşme, ekip ruhu gibi bir çok kazanım elde ettikleri gibi programın temasını da içselleştiryorlar.

Bu kapsamda izcileri de SEYEF projemizdeki öğrencileri de hatta velileri de sürece dahil ettik. Şehitliği ziyaret ettik, ilçe Kaymakamımız Müfit Öztekin'i ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Uygar İnal'ı makamlarında ziyaret ederek, Çanakkale savaşında kullanılmış enveriye kabalağı ile izcilik federasyonun Çanakkale hediyesi olan izci cepkenini ile Türk Bayrağımızı hediye ettik. Bisiklet turu ve  Çanakkale temalı tiyatro gösterisi yaptık, film izledik. Çocuklarımız şiirler okudu. 

90 kişilik bir öğrenci gurubu ile de salon programı gerçekleştirdik. 

Böylece gençlerimize tarihimizi hem sevdirerek hem de hissettirerek yapmaya çalışıyoruz. Yeni nesil içi yeni bir dil yeni bir uslup ve yeni bir rehberlik ihtiyacımız var. Kahoot uygulaması ile tüm öğrencielerimize hem eğlenip hem de yarıştıkları bir faaliyet yaptık. Emeği geçen, katılım gösteren, destek veren herkese teşekkür ediyorum."