Demirspor'lu Milli rekortmen yüzücü BORA ÖZKÖK vefat etti

Demirspor'lu Milli rekortmen yüzücü BORA ÖZKÖK vefat etti
Demirspor'lu Milli rekortmen yüzücü BORA ÖZKÖK vefat etti

Adana’nın yetiştirdiği milli rekortmen yüzücü Bora ÖZKÖK, Kapadokya’da sahibi olduğu otelde vefat etti. 78 yaşında vefat eden Bora ÖZKÖK yüzme bursu kazanarak üniversite okumak için Amerika’ya gitti.  ABD’de hem görev yaptığı üniversitede hem de bir çok eyalette Amerikalılar’a Türk Halk Dansları ve Halkoyunları’nı sevdirdi.

Bora Özkök’ün 2 tutkusu vardı. Birisi spor, diğeri ise halk danslarıydı. Türk Halk Dansları Topluluğu’ndan dansı en ince ayrıntısına kadar öğrenen Özkök, ABD’de üniversitenin son yıllarında San Francisco Kolo Festivali’nde gösteri yaptı ve dersler verdi.

Bora  Özkök, sadece seçkin bir dansçı ve ilham veren bir öğretmen değil, aynı zamanda öğrettiği danslar için müzik aletleri çalan yetenekli bir müzisyendi.  Çeşitli etnik müzik aletleri kullanmaya başlamasının yanı sıra, Türk (zurna), tulum (gayda), kaval,  davul, saz, klarnet, ney. armonika ve mandolina çalmayı biliyordu.

Bora ÖZKÖK, 10 yıl önce Türkiye’ye dönerek Kapadokya’da otel işletmeciliğine başladı.

18 yılda sadece bir kez yenilen ve YENİLMEZ ARMADA ünvanını alan efsane sporcu Muharrem Gülergin’in kaptanlığı ve antrenörlüğünü yaptığı Adana Demirspor Sutopu Takımı’nda uzun yıllar oynadı.

Bora ÖZKÖK; Erdal Acet, Gürhan Bencan, Ali Şahin Uçan ve diğer yüzücülerle maraton yüzmede de hayli başarılı olmuştu.

Özkök; Nevşehir Göreme’de toprağa verildi.

YENİLMEZ ARMADA’DAN 4 KİŞİ KALDI

1945/1965 yılları arasında İstanbul Yüzme İhtisas, Galatasaray, Adalar Su Sporları, Yeşilyurt ve Modaspor takımların korkulu rüyası olan Adana Demirspor’da YENİLMEZ ARMADA takımından Behçet Kurtiç, Ahmet Özuzun, Erdal Acet ve Tuncay Şenyüz hayatta kaldı.

Bora Özkök (sağda) Ünsal Fikirci, Behçet Kurtiç ve Ahmet Özuzun'la birlikte.png