Demirspor Alt Yapı Sorumlusu Özgür Zengin'den sezon değerlendirmesi

Demirspor Alt Yapı Sorumlusu Özgür Zengin'den sezon değerlendirmesi
Demirspor Alt Yapı Sorumlusu Özgür Zengin'den sezon değerlendirmesi

Adana Demirspor Kulübü alt yapı sorumlusu Özgür Zengin 2021-2022 sezonuyla ilgili bir değerlendirme yaptı.
Özgür Zengin alt yapıda bu sezon yaşanan başarının arkasında kendilerine büyük destek veren Başkan Murat Sancak'ın olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:
 
Futbol Akademimiz gurur duyulacak ve başarılarla dolu bir sezonu geride bırakmıştır.
Bu başarılar;  Başkanımız Murat Sancak’ın bizleri her konuda desteklemesi ile birlikte, görev alan tüm teknik ekibin ve personelin birlikte hareket etmesi,  uyum içerisinde çalışmasıyla gerçekleşmiştir.
 
Futbol Akademi planlaması tek başına  bir kişinin başarısı ya da başarısızlığı olamaz. Adana Demirspor Futbol Akademisi, kaliteli teknik ekibimiz ile daha başarılı işlere imza atacaktır.
 
Akademi planlamasında; uzun vadeli bir planlamanın ve sistematik çalışmanın bizi hem kupalara, hem milli takımlara, hem de profesyonel takımlara oyuncu kazandıracağına inanan biri olarak, ilk yılımızdaki başarıları sürdürülebilir hale getirmek için daha çok çalışacağız.
 
 
2021-2022 futbol sezonunda Süper Lig takımlarının mücadele ettiği ve kulübümüzün ilk kez yer aldığı Süper Lig  U-19 liginde  takımımız sezonu 12.sırada tamamlamıştır.
 
TFF tarafından organize edilen;
Elit Lig 6.grupta mücadele eden U-17 takımımız, oynadığı 25 maçta 55 puan alarak ligi grubunda ilk sırada bitirdi ve takımımız Antalya'da katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda 4. oldu.
Futbolcularımızdan Osman Kaynak, Yücel Gürol, Sergen Batin Kiradi ve Hijran Ali Boyacı  U-17 Milli takım kadrosuna davet edildi.
 
Elit Lig 6. grupta mücadele eden U-16 takımımız; oynadığı 25 maçta 62 puan toplayarak, ligi grubunda ilk sırada tamamladı. Takımımız Antalya'da katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda ilk 8 takım arasında yer aldı.
Futbolcularımızdan Caner Kaban ve Yusuf Demirkıran U-16 Milli takım kadrosuna davet edildi.
 
Elit Lig 6.grupta mücadele eden U-15 takımımız; 10 maçta 21 puan toplayarak ligi kendi  grubunda lider olarak tamamladı.
Takımımız Türkiye Şampiyonası'nda çeyrek finale kalarak sezonu başarıyla kapattı.
Futbolcularımızdan Arda Çelikünal U-15 Milli takım kadrosunda yer aldı.
 
Elit Lig 6. grupta mücadele eden U-14 takımımız  oynadığı 10  maçta 23 puan toplayarak, ligi kendi grubunda  lider olarak tamamladı.Türkiye Şampiyonası'nda güçlü takımlarla mücadele eden takımımız son maçta Beşiktaş'a penaltı atışları sonucunda yenilerek Türkiye 4'üncüsü oldu.
Sezon boyunca gösterdiği performans ile kalecimiz Deniz Eren Dönmezer  U-14 Milli takım kadrosunda yer aldı.
 
 
Adana Klasman grubu, U12 liginde mücadele eden U-12 takımımız ligi namağlup bitirerek Adana Şampiyonu oldu.
 
Futbol okullarımız; tüm Türkiye’de 54 noktada 5000’e yaklaşan  öğrencisiyle kulübümüzün bayrağının birçok ilde dalgalanmasına ve yeni nesillerin Adana Demirspor sevgisiyle büyümesine, yetenekli oyuncuların keşfedilmesi noktasında gelişmeye devam edecektir.
 
Pandemiden sonraki ilk Akademi liglerinde Türkiye şampiyonasında mücadele eden ve zorluk derecesi yüksek müsabakalar  oynayan oyuncularımızın deneyim kazanması, takımlarımızın seviyesini doğru konumlandırılması şampiyonluktan çok daha önemliydi. 
 
Önümüzdeki sezon doğru geri bildirimlerle, daha güçlü bir oyunla Genç Futbolcu Gelişim sürecini planlamak için daha çok çalışacağız.
 
2021-2022 sezonundaki başarılarımızda çok emeği olan ve bu başarıları sağlamamızda bizlere her türlü imkanı sağlayan başta Başkanımız Murat Sancak olmak üzere, Sportif Direktörümüz Gökhan Göktürk'e, Akademi takımlarımızda görev yapan hocalarımıza, personellerimize, velilerimize ve armamızı başarıdan başarıya koşturan futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum.