SEYHAN’DAN YALMANLI’YA DEV SPOR TESİSİ

SEYHAN’DAN YALMANLI’YA DEV SPOR TESİSİ
SEYHAN’DAN YALMANLI’YA DEV SPOR TESİSİ

“Yaşamın her alanında üretimi” benimseyen yönetim anlayışıyla Seyhan’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için projeler üretip hayata geçiren Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi,  açılışlarını Yalmanlı mahallesinde sürdürdü. İçerisinde muhtarlık binası, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile tenis kortu bulunan tesis gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Kırsal bölgeleri kalkındırmanın önemini vurgulayan Başkan Akay, “Burası sadece bir spor alanı olmayacak, kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının, kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı bir alan da olacak” dedi.

MUHTARLIK BİNASI VE SPOR TESİSLERİ

Seyhan Belediyesi’nin Yalmanlı mahallesinde yapımını tamamladığı muhtarlık binası ve spor tesislerinin açılışı CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, muhtarlar, meclis üyeleri, CHP Seyhan İlçe örgütü yöneticileri ve yurttaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

HEDEF SEYHAN’I DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT HALİNE GETİRMEK

Adana dışında olduğu için açılışa katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın selamını ileterek sözlerine başlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan’ı daha yaşanabilir, refah ve mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

YALMANLI6.jpeg

KIRSAL KALKINMA ÖNCELİKLİ KONU

Kentin kırsal bölgelerinin kalkınmasının önemini vurgulayan Başkan Akay, kırsal kalkınmanın özen gösterilmesi gereken önemli ve öncelikle konulardan biri olduğunu vurguladı. Yalmanlı’da bu hedefe yönelik bir hizmeti yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Akay, “Yalmanlı köyündekilerin şehirde ikamet gereksinimi duymadan yaşamaları ve üretime katkıda bulunmaları bizim en temel düşüncelerimizden bir tanesi. Benzer şeyleri diğer kırsal bölgelerde de uygulamaya çalışacağız. Zaman zaman buna ait çok ciddi çalışmalarımız var. Yakın gelecekte onları da göreceğiz” diye konuştu.

SPORTİF FAALİYETLE SINIRLI BİR HİZMET ALANI OLMAYACAK

Hizmete açılan tesisin sportif faaliyetlerle sınırlı bir hizmet alanı olmayacağının altını çizen Başkan Akay, “Kısa süre sonra burada eğitim ihtiyaçlarının ve  kadınların bazı temel gereksinimlerinin karşılanacağı alan da olacak burası. Sporla gençlerimiz, çocuklarımız gerek vücut, gerek ruh ve zihin sağlığı açısından ilerleme kaydederken, aynı zamanda kadınlar da şehirde yaşayanlara sağlanan her türlü olanağı büyük ölçüde burada bulacaklar. Bu tesisin yapımı sırasında desteğini esirgemeyen muhtarımıza ve köy halkına teşekkür ediyorum. Daima birlikte ve beraber olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

YALMANLI7.jpeg

“YALMANLI’YA DA BU YAKIŞIR”

Seyhan Belediyesi’nin hizmete açtığı spor tesislerinin toplum için önemini vurgulayan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Bütün emeği geçen belediye bürokratlarına ve tabi en başka Seyhan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz bu tesisi kazandırdığı için. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan kurtulması, sporla, bilimle, kitaplarla uğraşması gerçekten çok önem taşıyor. Eğitimin ne yazık ki bir standarda ulaşmadığı bir ortamda sporun, bilimin ve insanlığa hizmet edecek bu tür tesislerin olması gerçekten önem taşıyor. İşte bu da sosyal demokrat dokunuşun bir örneği. Yalmanlı’ya da bu yakışır. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK ÇOCUKLARI SAĞLIKLI, AHLAKLI VE NİTELİKLİ YETİŞECEK”

Çocuklara ve gençlere tesislerden yararlanmaları çağrısında bulunan Yalmanlı Mahallesi Muhtarı Oktay Baysal da Başkan Akay’a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Baysal, “Spora gönül veren vatandaşlarımıza hizmet edecek bu tesisimizin, bölgemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesisin hoşça vakit geçirmek isteyen herkes için yeni bir nefes alanı olacağına inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bu güzel tesisten faydalanmaya davet ediyorum. Atatürk çocuklarının sağlıklı, ahlaklı, nitelikli yetişebilmesi için mahallemize ve bölgemize kazandırılan bu güzel tesis için hiçbir talebimizi geri çevirmeyen Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Kemal Akay’a çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen belediyemizin tüm birimlerine mahallem, bölgem adına çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İçerisinde muhtarlık binası, futbol, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortu bulunan tesisin açılış kurdelesi kesildi. Açılışta çocuklara pamuklu şeker ikram edildi, tiyatro oyunu da sahnelendi.