Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu King Berkay kazandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu King Berkay kazandı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu King Berkay kazandı

19 Şubat Cumartesi günü yapılan A3 koşu, Adana Yeşiloba Hipodromundaki yarış programının 6. mücadelesi olarak gerçekleşti.

4+ yaşlı İngilizlerin 1400 metre kum pistteki mücadelesinden Ali Murat Şen’e ait 5 yaşındaki King Berkay jokeyi Halis Karataş idaresinde galip ayrılmayı başardı. Ali Murat Şen ve Erkan Bingöl tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Mahmut Doğan’ın üstlendiği al erkek safkan, son galibiyetini aynı pistteki Halis Kökbudak Koşusu’nda (KV-6) elde etmişti.

abbb19222a.jpg

6 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda Regardless (Captain Rio - She's Indy Money / A.P.Indy) isimli safkan Özcan Yıldırım’la ikinci olurken, Osman Bey (Bosporus - Barletta / River Special) Gökhan Kocakaya ile üçüncü, Sumel Han (Sports Hero - Queens Of Karans / Grand Reis) Müslüm Çelik’le dördüncü, Silver Cloud (Approve - Rain Goddess / Green Gönen) da Mehmet Akyavuz’la beşinci sırada yer aldı.

Koşuda kazanan King Berkay için bitiriş derecesi 1.25.75 olarak sonuçlanırken, farklar 1,5 Boy - Boyun - 4 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

abbb19222c.jpg

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibine vekaleten Ahmet Dilmaç'a kupasını ve çiçeğini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar verdi. Kazanan safkanın jokeyi Halis Karataş da hediyesini Zeydan Karalar’ın elinden aldı. Zeydan Karalar ayrıca Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp’e de günün anısına çiçek takdim etti. 

abbb19222e.jpg

Kupa törenine Adana İl Tarım Müdürü Muhammed Ali Tekin ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da katıldı.

abbb19222f.jpg